Grillspyd Med Peanøttsaus

Annonse – Throw No More

En raskt titt på appen før handleturen ga oss denne middagen på rundt 100kr! Vi fant gode, ferdig marinerte grillspyd og salat på minst halvpris, som KUN var nedsatt pga. dato. Smakte helt nydelig med hjemmelaget peanøttsaus, restegrønnsaker og ris til. Enkel, billig og rask middag som sparer både miljøet for matsvinn og lommeboka di. Husk at du kan starte smått lokalt, men det bidrar til en stor forskjell globalt 🙂

I appen får du full oversikt over nedsatte datovarer til salgs i butikkene som er nærmest deg. Throw No More gjør det også enkelt å se førpris, nåpris og antall varer butikkene har igjen, slik at du kan gjøre en god deal for deg selv og miljøet. Tall fra 2019 viser at over 417 000 tonn med spiselig ble kastet av blant annet matindustrien, hoteller og norske hjem. Sjekk gjerne tilbudene med appen neste gang før du skal handle til middag, og kombiner det du finner med det du har hjemme for komplette måltider. 

INGREDIENSER FOR 2 PORSJONER

 • GRILLSPYD
 • Ca. 400-500 g grillspyd

 • Eller hjemmelaget grillspyd her

 • 200 g salatmix

 • Kokt ris

 • PEANØTTSAUS
 • 2 fedd hakket hvitløk

 • 6 ss hoisinsaus

 • 3 ss crunchy peanøttsmør

 • 1,5 ss soyasaus

 • 1,5 dl vann

 • 1 ts sesamolje

 • 1 ss olje til steking

 • Peanøtter som topping

FREMGANGSMÅTE:

 1. Grillspydene fant vi som nevnt tidligere på tilbud med Throw No More-appen. Ønsker du å lage fra bunnen av, syns vi satay med kylling, storfe eller svin passer svært godt med peanøttsausen.
 2. Lag peanøttsausen ved å varme en pannen på medium høy varme med litt matolje, og ha oppi hakket hvitløk til den får en gyllenbrun farge.
 3. Tilsett hoisinsaus, peanøttsmør og soyasaus og rør godt. Ta varmen ned til lav, og tilsett vann. Merk at sausen vil se veldig rennende ut (den vil bli tykkere etter avkjøling), men bland godt og la sausen putre i noen minutter. La den puttre til ønsket tykkelse, smak til med sesamolje og løft av platen.
 4. Deretter kan du grille grillspydene. Serveres med salat, ris og peanøttsaus.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*