Annonse – SALMA®
Denne oppskriften har jeg gledet meg sånn til å dele med dere 🙂 Jeg ble utfordret av SALMA-teamet til å lage en smakfull lakseburger med gode, asiatiske smaker. Resultatet ble over alle forventninger med sammensetningen av kremet SALMA® Burger, sprø syltede neper og spicy chilimajones! Uimotståelig, enkelt og anbefales på det sterkeste i grillsesongen nå 🙂 PS! Du kan også enkelt steke denne på pannen, fortsatt like god smak 🙂
Ingredienser 4 burgere
4 stk SALMA® Burger / SALMA® Burger Teriyaki
4 stk brioche burgerbrød
1 stk rødløk i skiver
1 stk lime i båter
Salatblader
Salt og pepper
- SYLTEDE NEPER
200 g neper i skiver
1 dl hvit eddik (7%)
50 g sukker
1 klype salt
- CHILIMAJONES
4 ss majones
3 ss Sriracha chilisaus
FREMGANGSMÅTE:
- Del nepene i tynne skiver. Bland sammen ingrediensene til laken og kok opp. Ha i nepene og la stå i minst 20 minutter eller gjerne over natten.
- Legg gjerne burgerne i romtemperatur i ca. 20 minutter før tilberedning.
- Bland sammen chilimajonesen i en bolle. Smak gjerne til hvor spicy du ønsker den.
- Kutt rødløk i tynne ringer, del limen i båter og grovhakk koriander. Skyll salatbladene.
- Krydre burgerne med litt salt og pepper. Ha ca. 1-2 ss olje i en stekepanne og varm opp til middel høy varme. Stek SALMA® burgerne i 1-2 minutter på hver side. Toast/grill gjerne innsiden av burgerbrødene for ekstra god konsistens.
- Smør chilimajones på innsidene av burgerbrødene. Legg på salat, syltede neper, SALMA® burger, rødløk og koriander. Avslutt med en skvett limesaft for ekstra frisk smak.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu