Asiatisk Lakseburger Med Chilimajones

Annonse – SALMA®

Denne oppskriften har jeg gledet meg sånn til å dele med dere 🙂 Jeg ble utfordret av SALMA-teamet til å lage en smakfull lakseburger med gode, asiatiske smaker. Resultatet ble over alle forventninger med sammensetningen av kremet SALMA® Burger, sprø syltede neper og spicy chilimajones! Uimotståelig, enkelt og anbefales på det sterkeste i grillsesongen nå 🙂 PS! Du kan også enkelt steke denne på pannen, fortsatt like god smak 🙂

Ingredienser 4 burgere

  • 4 stk SALMA® Burger / SALMA® Burger Teriyaki

  • 4 stk brioche burgerbrød

  • 1 stk rødløk i skiver

  • 1 stk lime i båter

  • Salatblader

  • Salt og pepper

  • SYLTEDE NEPER
  • 200 g neper i skiver

  • 1 dl hvit eddik (7%)

  • 50 g sukker

  • 1 klype salt

  • CHILIMAJONES
  • 4 ss majones

  • 3 ss Sriracha chilisaus

FREMGANGSMÅTE:

  1. Del nepene i tynne skiver. Bland sammen ingrediensene til laken og kok opp. Ha i nepene og la stå i minst 20 minutter eller gjerne over natten.
  2. Legg gjerne burgerne i romtemperatur i ca. 20 minutter før tilberedning.
  3. Bland sammen chilimajonesen i en bolle. Smak gjerne til hvor spicy du ønsker den.
  4. Kutt rødløk i tynne ringer, del limen i båter og grovhakk koriander. Skyll salatbladene.
  5. Krydre burgerne med litt salt og pepper. Ha ca. 1-2 ss olje i en stekepanne og varm opp til middel høy varme. Stek SALMA® burgerne i 1-2 minutter på hver side. Toast/grill gjerne innsiden av burgerbrødene for ekstra god konsistens.
  6. Smør chilimajones på innsidene av burgerbrødene. Legg på salat, syltede neper, SALMA® burger, rødløk og koriander. Avslutt med en skvett limesaft for ekstra frisk smak.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*