Vegetariske Vårruller

Lyst på saftige, smakfulle og enkle vårruller som alle kan nyte til 17.mai og ellers? 🙂 Disse er uten tvil vår favoritt versjon av vegetariske vårruller der du får ulike teksturer og umami smaker. Disse store og sprø vårrullene kan vi knaske på i en evighet, og mamma elsker å varme de opp i airfryeren til frokost eller lunsj dersom vi har noe til overs. Gode som de er, eller sammen med sweet chili saus.

ingredienser til ca. 25 vårruller

 • 250 g tørket glassnudler

 • 75 g tørket shitake sopp

 • 1 stor boks (567 g) vannkastanje i små terninger

 • 2 hakket vårløk

 • 2 fed hakket hvitløk

 • 1 revet gulrot

 • 1/2 hakket løk

 • 1 dl soyasaus

 • 3 ss sesamolje

 • 3 ss vegetarisk østerssaus/østerssaus

 • 2 ss olje til steking

 • 2 ss sukker

 • 1 ts pepper

 • TILBEHØR
 • Vårruller ark

 • 1 sammenpisket egg/ vann til pensling

 • Raps- eller frityrolje til frityrsteking

 • Sweet chili sauce (valgfritt)

FREMGANGSMÅTE:

 1. Legg shitakesoppen i en bolle og hell over kokende vann slik at det dekker soppen. Legg på lokk og bløtlegg i ca. 20–30 minutter. I mellomtiden kan du bløtlegge glassnudler i lunkent vann i ca. 15 minutter.
 2. Sil ut vannet fra glassnudlene og la det renne godt av seg, og klem godt ut vannet fra soppene. Har du god tid, smaker soppen aller best om du bløter i lunkent vann flere timer eller dagen i forveien.
 3. Fres hvitløk, vårløk og  i olje på middels høy varme i noen minutter til gyllen. Tilsett soppen, pepper, 2 ss av soyasausen og halvparten av sukkeret. Stek blandingen i ca. 3 minutter til slik at soppen trekker i seg smak. 
 4. Tilsett glassnudler, gulrøtter og vannkastanje. Bland alle ingrediensene godt sammen før du tilsetter de resterende sausene og steker i ca. 3-4 minutter til. Da er fyllet klar og kan brukes varm eller kald.
 5. Ha oppi ca. 3-4 ss med fyll på den ene siden av vårruller arket. Spre den litt utover. Ta tak i enden nærmest deg og brett det over fyllet. Rull en runde fremover.
 6. Pensle litt sammenpisket egg eller vann langs kanten øverst på arket, og brett sidene inn mot midten.
 7. Rull hele rullen passelig stramt nok forover. Jeg foretrekker å klemme disse litt flate slik at de blir enklere å steke, men du kan fint lage de helt runde.
 8. Varm opp olje til frityrsteking i en kjele. Den bør dekke vårrullene.  Du kan sjekke at oljen er varm nok ved å enten legge en spisepinne eller grillspyd i midten av kjelen. Dersom det bobler oppover pinnen, betyr det at oljen er klar. Et annet alternativ er å legge ut liten bit av vårruller arket i oljen. Flyter den opp fortløpende og begynner rask å få bobler rundt, er det også et tegn på at du kan begynne å steke.
 9. Frityrstekes på middels høy varme i ca. 10-13 min, eller til de blir gyllenbrune og sprø. Husk å snu på dem jevnlig. Serveres gjerne med litt sweet chili saus.

TIPS:

 • Ønsker du å steke i airfryer og fortsatt få den gode frityrsmaken, kan du pensle vårrullene lett med litt nøytral olje før du steker dem. Da fyllet er ferdigstekt, trenger de bare litt tid til arkene blir sprø og gyllenbrune.
 • Vegetariske østerssauser kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, f.eks. fra merket Lee Kum Kee.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*