Thai Iste

En av våre favorittdrikker om sommeren, selvom den frister under alle årstider. Denne thai isteen med lekker oransjfarge lager du helt enkelt på kort tid og få ingredienser. Den har en søt, kremet og frisk konsistens som virkelig gir en god smaksopplevelse i munnen. På grunn av den kondenserte melken, kan teen ha hint av god karamellsmak. Anbefales virkelig om du ønsker en spennende iste i sommer 🙂

Ingredienser til 4 glass

 • 9 ss thai tea mix

 • 7 dl vann

 • 4 ss søt kondensert melk

 • 2-3 ss sukker

 • 2-3 ss melk/vikingmelk/usøtet kondensert melk

 • En klype salt

 • Isbiter

FREMGANGSMÅTE:

 1. Ha teen oppi en tepose og hell over 7 dl med kokende vann. La den trekke i 3-7 minutter etter hvor mørk du foretrekker teen. Har du ikke pose, kan du også helle vannet direkte over teen i en bolle, la den trekke og bruke en sil for å sile ut teen til den blir klar.
 2. Tilsett sukker og kondensert melk, og viktig å smake til etter hvor søtt du ønsker. Thai iste skal være kremet, søt og god i smaken. Jeg syns også en liten klype salt hjelper å balansere den søte teen og fremhever smakene, men her velger du selv. Sett teen til avkjøling.
 3. Topp glass med isbiter og hell den avkjølte teen over med til du nesten når toppen. Topp med 2-3 ss med melk for å balansere den søte smaken og for å få marble effekten. Her smaker du til selv, og kan fint sløyfes om du ikke ønsker ekstra melk. Nytes kald.

TIPS:

 • Thai Tea Mix kan kjøpes fra asiatiske matbutikker fra merket «Chatramue Brand». Posen skal være hvit og rød.
 • Ønsker du en bubble tea versjon, kan du bruke denne. Også veldig god med grass jelly som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*