Panang Curry

Min absolutt favoritt thai curry som er rund i smaken med herlig velbalansert sødme. Smaksrike thai curryer står ofte på menyen hjemme hos oss i ukedagene. De aromatiske smakene og den deilige sausen som går perfekt sammen med ris, er alltid en sikker vinner når du ikke orker å stå lenge på kjøkkenet. Denne lages nemlig på maks 20 minutter og er enkle å variere med det du har i kjøleskapet av proteiner og grønnsaker.

Ingredienser 4 porsjoner

  • CURRY
  • 500 g nakkekoteletter uten bein

  • 25 g palmesukker / smake til med vanlig sukker

  • 4 dl kokosmelk

  • 1 dl vann

  • 4 ss panang curry paste

  • 1-2 ss fiskesaus

  • 2 kaffir lime blader

  • 1 paprika/ spisspaprika i skiver

  • 1 løk i deler

  • 1 bunte thai basillikum (kan sløyfes)

  • TILBEHØR
  • Kokt ris

FREMGANGSMÅTE:

  1. Del nakkekotellene i tynne skiver. Varm 2 ss olje i en kjele på middels høy varme. Tilsett 3 ss curry og freses ca. 1 minutt.
  2. Tilsett halvparten av kokosmelken sammen med vann. Bland opp godt til blandingen begynner å puttre.
  3. Legg oppi kjøttet sammen med kaffir lime blader, fiskesaus og palmesukker (bruker du kompakt, kan du banke opp først. Alt. er å smake til med vanlig hvit sukker). Smak gjerne med 1 ss fiskesaus først, før du evt. tilsetter en til mot slutten om ønskelig. La det koke i 3-4 minutter til kjøttet er gjennomkokt.
  4. Ha oppi grønnsaker og og den restende kokosmelken. La det koke i ca. 4-5 min til. Vend helt til slutt inn thai basillikum. Denne gir deg en søt og herlig aromat til curryen. Serveres varmt med ris.

TIPS:

  • Ønsker du vegetarisk versjon, kan fiskesaus erstattes med soyasaus og du kan bruke grønnsaker som sopp, gulrøtter, potet, blomkål eller tofu som protein.
  • Kylling, biff eller sjømat er også fine alternativer her.
  • Curry paste kan kjøpes fra asiatiske matbutikker fra Aroy-D.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*