Crab Rangoon

Klassisk kinesisk take-away rett med sprøstekte dumplings fylt med kremet “krabbefyll”, lagd med imitert krabbekjøtt i form av crabsticks. Vi elsker å bestille eller servere disse som forrett eller fingermat, og kombinasjonen av crispy og creamy faller alltid i smak hos gjestene.

Ingredienser til ca. 26 stk.

  • FYLL
  • 200 g imitert krabbekjøtt (Lobnobs/Crabsticks)

  • 200 g kremost

  • 2 ts Worcestershire sauce

  • 1 ts sitronsaft

  • 1 hakket vårløk

  • ANNET
  • Wonton ark (rød pakke til frityr)

  • Sweet chili saus

  • Frityrolje til steking

FREMGANGSMÅTE:

  1. Hakk eller riv opp det imiterte krabbekjøttet og bland godt sammen med alle ingrediensene til fyllet. Smak til med hvor mye sitron du ønsker.
  2. Varm opp olje til frityrsteking på middels høy varme. Her kan du fint spare på oljen og bruke en mindre kjele og steke i flere omganger. Oljen bør være like høy som dumplingsene.
  3. Ta et ark og legg 1 ss med fyll oppi. Her kan du så enkelt bare brette sammen som en trekant, eller klype alle fire kantene sammen. Ønsker du stjernemønster som her, kan du klype sammen motsatte kanter inn mot hverandre, og klype sammen i midten uten ¨brette kantene flate.
  4. Sjekk om oljen er klar ved å legge en liten bit av wonton arket oppi. Arkene skal flyte opp med en gang uten at oljen ryker.
  5. Stekes i 2-3 minutter til de blir sprø og gode. Dippes gjerne i sweet chili saus.

TIPS:

  • Wonton ark til frityrsteking kan kjøpes i frysedisken fra asiatiske matbutikker.

Ha en riktig fin dag.
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*