Sticky, saftig og smakfull teriyaki kylling som lages på rundt 30 minutter! Har du lyst på en enkel, rask og familievennlig middag, er denne absolutt en stor favoritt blant både store og små. Her kan du tilpasse og bytte ut grønnsaker etter egne ønsker. Denne blir ofte en fast rett på ukemenyen hos oss.
Ingredienser for 4 porsjoner
8 kylling overlår (ca. 900 g)
1 brokkoli i buketter
Kokt ris til 4 porsjoner
Pepper
- TERIYAKI SAUS
1 fedd hakket hvitløk
1 dl vann
1 dl soyasaus
2 ss brunt sukker
2 ss flytende honning
1 ss riseddik
1 ss maisenna
1/2 ts revet ingefær
FREMGANGSMÅTE:
- Filleter bort beinene i overlårene. Legg de flate og krydre lett med pepper på begge sider.
- Varm en panne på middels høy varme. Når pannen er varm, legger du overlårene med skinnet ned i den tørre pannen.
- La de streke til skinnet er gyllenbrune og sprø i ca. 6-7 minutter. I mellomtiden kan du blande sammen sausen i en bolle.
- Snu om på overlårene og stekes i ca. 2-3 minutter til, til gjennomstekt. Taes over på et fat.
- Tilsett sausen i pannen på fortsatt middels høy varme. Rør jevntlig så den tykner i ca. 1 minutt. Vend inn kyllingen på begge sider.
- Serveres i spisestore biter sammen med grønnsaker, ris og topp gjerne med ekstra saus, ristede sesamfrø og vårløk.
TIPS:
- Dersom du ikke ønsker skinn og bein, kan du fint bruke lårfilet.
- Andre grønnsaker som edamame, sukkererter, bok choy og lignende, passer godt til denne retten.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu