En lekker, frisk og creamy latte lagde på 3 minutter 🙂 Taro er en rotfrukt, der pulverformen pleier å brukes i ulike desserter og drikker som f.eks. bubble tea. I dag har jeg laget denne nydelige drikken som er fylt med deilige vanilje og hint av nøtte-aktig smak.
Nederst finner du gode tips og bilde av taro-pulver.
Ingredienser per glass
- TARO
2 ss taro pulver
1 ss søt kondensert melk
1 ss kokende vann
- ANNET
1,5-2 dl melk
Isbiter
FREMGANGSMÅTE:
- Bland sammen taro pulver, søt kondensert melk og kokende vann i en liten skål, til pulveret er oppløst.
- Topp et glass med isbiter (gjerne crushed for best marble effekt), og fyll opp med melk helt til den er 1-2 cm under kanten.
- Hell over med taro blandingen. Bland godt opp og nytes kald.
- PS! Tilpass melk mengden litt etter hvilken taro pulver du bruker og hvor søtt du foretrekker den, da noen pulver kan ha mer smak enn andre.
TIPS:
- Jeg bruker dette taro pulveret som kan kjøpes fra diverse asiatiske matbutikker. Den “vibrant” og utrolig lilla i farger selv når du blander ut. Bruker du andre merker kan du gjerne smake til med kondensert melk og melk, da ulike typer varierer i smak.
- Du kan gjerne bruke plantebaserte melk også, men velg gjerne noen som er mild i smaken for å ikke overskygge taro-smaken.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu