Spicy Thai Chicken Wok

P√• rundt 15 min ūüôā En hverdagsfavoritt hos oss med virkelig aromatiske smaker og super enkel √• lage. √ėnsker du ikke spicy, kan du fint sl√łyfe chilien, og denne kan fint lages med tofu, biff, svin eller kun gr√łnnsaker ogs√•.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 1 kg l√•rfilet av kylling

  • 4 fedd hvitl√łk

  • 2-10 thai chili (velg styrken selv)

  • 1 sjalottl√łk

  • 200 g konge√łsterssopp (eller andre aromatiske sopper)

  • 150 g longbean

  • 2 ss olje til steking

  • Kokt ris

  • SAUS
  • 2 ss √łsterssaus

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss m√łrk soyasaus

  • 2 ss thai s√łt soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss fiskesaus

  • THAI EGG
  • 4 egg

  • Olje til steking

FREMGANGSM√ÖTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk h√łydepunkter p√• Instagram!

  1. Del kyllingen i sm√• spisestore biter p√• ca. 2×2 cm. Bland deretter sausen sammen i en bolle. Del longbean i deler p√• ca. 3-4 cm, og soppen i skiver eller b√•ter.
  2. Bank hvitl√łk, chili sammen og sjalottl√łk i en morter og pistill. Dersom du ikke har dette, kan du bruke kjevle eller kj√łkkenhammer og banke i en pose. Ikke for fin, bare slik at aromaen kommer ut og hvitl√łken er knust.
  3. Varm olje i en panne p√• h√ły varme og tilsett chili og hvitl√łks-blandingen. Freses rask i ca. 1 min for aroma, f√łr du tilsetter kyllingen. Stekes til kyllingen er nesten helt gjennomstekt. Ha oppi long bean og sopp og stekes i noen f√• minutter til.
  4. Tilsett sausen og stekes i rundt 2-3 minutter til, slik at sausen trekker seg inn.
  5. For √• steke eggene kan du ha minst 1 cm h√ły olje en panne/wok panne p√• middels h√ły varme. Vent til oljen er ordentlig varm f√łr du klekker eggene oppi slik at de ikke treffer hverandre, eller stek et av gangen.
  6. Det skal begynne √• boble fortl√łpende, og da √łser du noen spiseskjer med den varme olje over eggene. Etter noen minutter vil du f√•r spr√ł og gyllenbrune kanter rundt egget, og juster tiden selv etter hvor rennende du foretrekker plommen.
  7. Serveres med ris, egg og gjerne litt fiskesaus over egget om du √łnsker.

TIPS:

  • Her bruker jeg thai soyasaus, m√łrk(black) soyasaus og sweet soyasaus fra merket Healthy boy brand. Bruker du m√łrk soyasaus fra f.eks. merket Lee Kum Kee, kan du smake litt til med sukkeret.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*