Spicy Thai Chicken Wok

På rundt 15 min 🙂 En hverdagsfavoritt hos oss med virkelig aromatiske smaker og super enkel å lage. Ønsker du ikke spicy, kan du fint sløyfe chilien, og denne kan fint lages med tofu, biff, svin eller kun grønnsaker også.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • 1 kg lårfilet av kylling

  • 4 fedd hvitløk

  • 2-10 thai chili (velg styrken selv)

  • 1 sjalottløk

  • 200 g kongeøsterssopp (eller andre aromatiske sopper)

  • 150 g longbean

  • 2 ss olje til steking

  • Kokt ris

  • SAUS
  • 2 ss østerssaus

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss mørk soyasaus

  • 2 ss thai søt soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss fiskesaus

  • THAI EGG
  • 4 egg

  • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Del kyllingen i små spisestore biter på ca. 2×2 cm. Bland deretter sausen sammen i en bolle. Del longbean i deler på ca. 3-4 cm, og soppen i skiver eller båter.
  2. Bank hvitløk, chili sammen og sjalottløk i en morter og pistill. Dersom du ikke har dette, kan du bruke kjevle eller kjøkkenhammer og banke i en pose. Ikke for fin, bare slik at aromaen kommer ut og hvitløken er knust.
  3. Varm olje i en panne på høy varme og tilsett chili og hvitløks-blandingen. Freses rask i ca. 1 min for aroma, før du tilsetter kyllingen. Stekes til kyllingen er nesten helt gjennomstekt. Ha oppi long bean og sopp og stekes i noen få minutter til.
  4. Tilsett sausen og stekes i rundt 2-3 minutter til, slik at sausen trekker seg inn.
  5. For å steke eggene kan du ha minst 1 cm høy olje en panne/wok panne på middels høy varme. Vent til oljen er ordentlig varm før du klekker eggene oppi slik at de ikke treffer hverandre, eller stek et av gangen.
  6. Det skal begynne å boble fortløpende, og da øser du noen spiseskjer med den varme olje over eggene. Etter noen minutter vil du får sprø og gyllenbrune kanter rundt egget, og juster tiden selv etter hvor rennende du foretrekker plommen.
  7. Serveres med ris, egg og gjerne litt fiskesaus over egget om du ønsker.

TIPS:

  • Her bruker jeg thai soyasaus, mørk(black) soyasaus og sweet soyasaus fra merket Healthy boy brand. Bruker du mørk soyasaus fra f.eks. merket Lee Kum Kee, kan du smake litt til med sukkeret.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*