Spicy Crab Fried Rice

Annonse – Krabbe.no

Thai klassiske stekt ris med krabbe og herlige aromatiske smaker! Utrolig enkelt å lage, og perfekt måte å nyte krabbesesongen på. Her bruker jeg krabbeskjell fra Hitramat, og vender bare kjøttet rett inn i risen. Kjempe tidsbesparende og helt nydelig krabbesmak.

Er du også glad i krabbe og ønsker å teste nye og spennende oppskrifter? Hos krabbe.no finner du mange herlige oppskrifter som vi gleder oss masse til å teste utover sesongen 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

 • 350 g ukokt ris (ca. 700 g kokt)

 • 2 krabbeskjell fra Hitramat (120 g per stk)

 • 3 egg

 • 2 fedd hakket hvitløk

 • 1 gulrot i små terninger

 • 1 hakket sjalottløk

 • 2 hakket vårløk/en bunte hakket koriander

 • 4 ss olje til steking

 • 2 ss soyasaus

 • 2 ss fiskesaus

 • 1-2 ss chiliolje

 • 1 ss sukker

 • 1/2 ts pepper

 • SERVERING
 • 1/2 agurk i skiver

 • Lime båter

 • Prik nam pla (les i oppskriften)

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Varm olje på middels høy varme i en stor wokpanne. Fres løk og hvitløk til gyllen og klekk inn eggene. Stikk hull i plommene så de flyter utover. Rør lett sammen med eggehvitene.
 2. La eggene bli litt faste før du vender og brekker de oppi mindre biter. Tilsett ris og gulrøtter.
 3. Bland alle ingrediensene godt sammen før du tilsetter soyasaus, fiskesaus, sukker og pepper. Bland godt opp og ha deretter oppi krabbekjøttet fra Hitramat(spar gjerne litt på kjøttet som topping om ønskelig).
 4. Vend krabbekjøttet inn sammen med risen. La risen steke og trekke i seg alle smakene i ca. 2-3 minutter til, og rør opp av og til. Ha til slutt oppi hakket vårløk eller koriander, bland opp en siste gang så er denne klar. Serveres med noen lime båter og agurk skiver.
 5. Valgfritt: Denne stekte risen er mild, god og ekstra frisk når du smaker til med lime. Dersom du ønsker mer styrke og fiskesaus smak i din, kan du lage thai “prik nam pla”, som er en fiskesaus-dipp som pleier å serveres med denne steke risen. På samme måte som vi smaker til med salt og pepper i mange retter, kan du smake til med denne dippen her om du ønsker mer smak. Bland sammen ca. 1-2 ss fiskesaus, 1 hakket chili og 1 fedd hakket hvitløk, og litt lime i sausen.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*