En stor favoritt her hjemme som vi rask kan spise opp sammen med en bolle nykokt ris 🙂 Vi får ofte spørsmål om flere vegetariske retter, og de aller fleste oppskriftene her på bloggen, går det helt fint å bytte ut med proteinet du selv ønsker å tilpasse. Denne er en klassisk og tradisjonell koreansk siderett, som ofte serveres sammen med ris og gjerne andre sideretter. Her har vi brukt fast tofu med god tyggemotstand og som trekker i seg de gode smakene fra sausen.
hovedrett til 2, siderett til 4
500 g firm tofu
1 fedd hakket hvitløk
1 hakket vårløk
1/2 hakket løk
Ristede sesamfrø
3 ss olje til steking
- SPICY SAUS
1,5 dl vann
2 ss soyasaus
1-2 ss koreansk hot pepper flakes (gouchugaru)
1 ss sesamolje
1 ss sukker
1/4 ts salt
FREMGANGSMÅTE:
- Del tofu i ca. 1 cm tykke firkanter. Tørk de godt for vann. Bland sammen sausen og hakk opp grønnsakene.
- Varm opp 1 ss olje og stek bitene på middels høy varme til gyllenbrune på hver side. Vi ønsker bare å gi tofuene en fin farge og ikke steke dem til sprø. Ta de ut og over på et fat.
- Fres grønnsakene sammen med 2 ss olje i ca. 1 minutt. Tilsett deretter sausen.
- Stekes i ca. 1 minutt til før du legger tilbake tofu oppi. Senk varmen til lav, bland inn tofu i noen minutter slik at sausen trekker seg inn. Serveres varm med ris.
TIPS:
- Fast tofu kan kjøpes fra asiatiske matbutkker, her bruker jeg merket Tahoe.
- Gochugaru/koreansk chilipulver kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker.
Ha en fin dag,
Klem TuTu