Pannestekt Tofu Med Spicy Saus

En stor favoritt her hjemme som vi rask kan spise opp sammen med en bolle nykokt ris 🙂 Vi får ofte spørsmål om flere vegetariske retter, og de aller fleste oppskriftene her på bloggen, går det helt fint å bytte ut med proteinet du selv ønsker å tilpasse. Denne er en klassisk og tradisjonell koreansk siderett, som ofte serveres sammen med ris og gjerne andre sideretter. Her har vi brukt fast tofu med god tyggemotstand og som trekker i seg de gode smakene fra sausen.

hovedrett til 2, siderett til 4

  • 500 g firm tofu

  • 1 fedd hakket hvitløk

  • 1 hakket vårløk

  • 1/2 hakket løk

  • Ristede sesamfrø

  • 3 ss olje til steking

  • SPICY SAUS
  • 1,5 dl vann

  • 2 ss soyasaus

  • 1-2 ss koreansk hot pepper flakes (gouchugaru)

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss sukker

  • 1/4 ts salt

FREMGANGSMÅTE:

  1. Del tofu i ca. 1 cm tykke firkanter. Tørk de godt for vann. Bland sammen sausen og hakk opp grønnsakene.
  2. Varm opp 1 ss olje og stek bitene på middels høy varme til gyllenbrune på hver side. Vi ønsker bare å gi tofuene en fin farge og ikke steke dem til sprø. Ta de ut og over på et fat.
  3. Fres grønnsakene sammen med 2 ss olje i ca. 1 minutt. Tilsett deretter sausen.
  4. Stekes i ca. 1 minutt til før du legger tilbake tofu oppi. Senk varmen til lav, bland inn tofu i noen minutter slik at sausen trekker seg inn. Serveres varm med ris.

TIPS:

  • Fast tofu kan kjøpes fra asiatiske matbutkker, her bruker jeg merket Tahoe.
  • Gochugaru/koreansk chilipulver kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*