Pancit: Filippinsk Stekte Nudler

Denne nydelige filippinske stekte nudelen er perfekt til store anledninger og samlinger.  De lekre fargene og gode smakene gjør man bare må forsyne seg med flere ganger. Pancit er fellesbetegnelsen på ulike nudlertyper i det filippinske kjøkkenet. I denne oppskriften bruker vi bihon, som vil si risnudler. Det som er fint med denne, er de ulike varianter fra gang til gang ved å f.eks. bruke sjømat, svin, kylling eller biff. Du kan også lage helt vegetarisk med ulike grønnsaker, og til og med bruke eggnudler 🙂

Ingredienser for 4-5 porsjoner

 • 500 g protein (nakkekoteletter/kyllingbryst/lårfilet, storfe, scampi, tofu, eller bare grønnsaker)

 • 400 g tørkede pancit nudler

 • 300 g hodekål i skiver

 • 2 vårløk i ringer

 • 2 fedd hakket hvitløk

 • 1 gulrot i strimler

 • 1/2 ts pepper

 • 1/4 ts salt

 • SAUS
 • 1 dl vann

 • 1 dl soyasaus

 • 1 ss kylling buljong

 • 1 ss sukker

FREMGANGSMÅTE:

 1. Kok opp vann til nudlene i en stor kjele på høy varme. Når vannet koker legger du nudlene oppi og koker slik at nudlene slipper opp formen og blir gjennomsiktige. De skal fremdeles ha litt tyggemostand. Sil ut, skyll med kaldt vann og settes til avrenning.
 2. Kutt opp alle grønnsakene. Dersom du bruker nakkekoteletter som meg, kan du dele det eller andre proteiner i tynne skiver, og bland sammen sausen.
 3. Varm en stor panne på middels høy varme og tilsett olje. Stek proteinet du bruker sammen med hvitløk til gjennomstekt.Ha oppi alle grønnsakene, pepper og salt og stekes i ca. 2-3 minutter til. Lengre om du foretrekker mykere grønnsaker.
 4. Vend nudlene i kjelen. Tilsett sausen og bland alt godt sammen i noen minutter til slik at sausen trekker seg inn og nudlene blir varme igjen. Dryss over med vårløk så er denne klar. Ved servering kan du enten bruke calamansi eller limebåter ved siden av for frisk smak.

TIPS:

 • Bihon nudler finnes i litt ulike typer, noen kan minnes som en mellomting mellom hvite risnudler og glassnudler, mens andre er helt gjennomsitkige som glassnudler. Dersom du ikke finner bihon nudler, kan glassnudler derfor også brukes.
 • Andre grønnsaker som kinakål, sukkererter, stang selleri, brekkbønner og lignende kan også brukes.
 • Calamansi kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
 • Kylling buljong er kan kjøpes fra merket Ajinomoto eller asiatisk Knorr.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*