Melkeboller Med Kondensert Melkeglaze

99% stemte ja til denne oppskriften etter at jeg delte den på Instagram stories 😀 Det er alltid ekstra stast med mye engasjement rundt oppskrifter rundt testfasen, og denne ble virkelig en stor hit her hjemme! Mine klassiske, japanske melkeboller som er magisk luftige og myke sammen med en søt og glinsende kondensert glaze. Ikke bare ser de nydelige ut, men kombinasjonen er helt uimotståelig. Håper du vil teste disse i helgen 🙂

Ingredienser til 12 melkeboller

  • 400 g hvetemel

  • 50 g søt kondensert melk

  • 75 g sukker

  • 40 g mykt romtemperert smør

  • 2,5 dl lunken H-melk

  • 3 ts tørrgjær for søtbakst

  • 1 ts vaniljesukker

  • 1/4 ts salt

  • GLAZE
  • 50 g smør

  • 50 g søt kondensert melk

FREMGANGSMÅTE:
PS! for step-by-step video, ta en titt på @alt_asiatisk på Instagram!

Dersom du ønsker å elte for hånd, kan du sjekke ut fremgangsmåten her!

  1. Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt i en kjøkkenbolle. Deretter varmer du opp melk og kondensert melk sammen til den er lunken, løfter den av platen og rører inn tørrgjær.
  2. Skru kjøkkenmaskinen på lav hastighet eller rør jevnlig mens du tilsetter melkeblandingen i en tynn, jevn stråle.
  3. Deigen skal eltes i ca. 7 minutter. Den skal slippe bollen og være jevn og fin. Tilsett deretter romtemperert smør og elt deigen i ytterligere 5-7 minutter på litt høyere hastighet, mellom lav og medium (jeg har 10 nivåer og elter på 2).
  4. Form deigen til en bolle og hev den i en stor bolle med håndkle over. Jeg setter den i ovnen på 50 grader med over- og undervarme, i ca. 1,5 time. Deigen skal heves til mer enn dobbel størrelse.
  5. Når deigen er ferdig hevet, velter du ut deigen og kna den lett før du deler den opp i 12 like store emner. Trill hver emne ut til en lang pølse på ca. 20 cm lang og lag en knute med den.
  6. Kle en form med bakepapir og legg knutene oppi med litt avstand mellom seg. Jeg foretrekker at bollene eser helt inntil hverandre for myke kanter, og bruker en 23 x 33 cm stor panne. Du kan fint bruke større former eller en langpanne i stedet.Dekk formen med et håndkle og la emnene etterheve igjen. Jeg lar dem stå i ovnen på 50 grader i ca. 30-45 min til.
  7. Ta deretter formen ut av ovnen litt før hevetiden er over, mens du skrur opp varmen til 175 grader, med over- og undervarme. Stekes midt i ovnen i ca. 15-17 minutter.
  8. I mellomtiden blander du sammen varmt smeltet smør med kondensert melk. Når bollene kommer ut i ovnen, pensler du over glazen og nyt bollene varme eller lune 🙂

TIPS:

  • Søt og tykk kondensert melk kan kjøpes både fra asiatiske matbutikker (rimeligst pris) og vanlig dagligvare. Det resterende du har igjen kan brukes som søtning i kaffe/te, dipp til frukt, glaze og andre bakst.
  • Dersom du har noen til overs, kan du oppbevares i en luftett boks og varmes i mikro i ca. 10-20 sekunder igjen for den nybakte smaken.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*