En kombo av de to mest populære oppskriftene på bloggen “biff brokkoli” og “biff chopsuey”. Jeg elsker å leke med sauser og blande sammen nye varianter av de jeg allerede har. I dag har jeg mikset litt på oppskriftene og blandet sammen en ny saus inspirert av oppskriftene som er godt likt av dere 🙂
ingredienser for 4 porsjoner
- MERK! Jeg bruker måleskjeer for helt presise oppskrifter!
300 g biff mørbrad
1,5 ss maisenna
1 ss vann
1 ss matoljeolje
1 ts natron
½ ts salt
Matolje til steking
- SAUS
4 dl vann
2 ss asiatisk kjøttbuljong pulver
2 ss lys soyasaus
2 ss oystersaus
2 ss maisenna
1 ss dark soyasaus
1 ss sesamolje
1 ss honning/sukker
1/2 ts pepper
- GRØNNSAKER
425 g babymais
225 g bambus
225 g vannkastanje
2 store sjampinjong
2 fed hakket hvitløk
1 brokkoli
1 stor gulrot
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk instagram!
- Skjær kjøttet i biter på ca. 1 cm og bank det flatere med en kjøkkenhammer, slik at det blir ca. 0,5 cm tykt. Deretter deler du det i spisestore biter. Klarer du å dele opp i tynne skiver med en gang, kan du hoppe over bankingen.
- Ha biffen i en bolle og tilsett vann for å løsne bitene fra hverandre. Bland sammen maisenna, natron og salt, og gni blandingen inn i biffstykkene. Pass på at alt er godt dekket. Smør deretter oljen over biffen. Du kan gjerne legge kjøttstykkene i bunker, slik at det går raskere å steke dem senere, og la dem marinere i minst 15 minutter.
- Skjær opp grønnsakene og bland sammen sausen. Brokkolien deler du i buketter og legger i en stor bolle. Kok opp ca. 1 liter vann og hell over. La brokkolien trekke i ca. 1 minutt, før du siler av vannet og skyller den i kaldt vann. Denne metoden bidrar til at brokkolien blir jevnt stekt sammen med resten av grønnsakene etterpå.
- Varm opp ca. 0,5–1 cm dyp olje på middels høy varme. Legg oppi ett og ett biffstykke av gangen slik at de ikke henger seg fast i hverandre. Vend dem underveis. Stek i ca. 1 minutt på hver side og legg dem til side for avrenning.
- Fres deretter hakket hvitløk med 2 ss olje i en stor wokpanne eller dyp kjele på middels høy varme til den blir gyllen, men ikke brun. Tilsett brokkoli, gulrot, sopp og stek i 1–3 minutter til, alt etter hvor sprø du foretrekker grønnsakene.
- Legg biffen tilbake i stekepannen sammen med vannkastanjer, babymais og bambusskudd. Bland godt før du skrur ned varmen til middels og heller over sausen.
- Rør jevnlig mens du lar sausen småkoke og tykne i ca. 5 minutter, eller til den har fått ønsket tykkelse. Serveres med kokt ris.
TIPS:
- Jeg foretrekker å kjøpe store og tykke kjøttstykker fra vanlig dagligvarer for å dele opp i spisestore biter. Da får du fine og jevne biter.
- Du kan erstatte biffen med andre proteinkilder som tofu, kylling eller svin. Du kan også lage den helt vegetarisk med å bruke grønnsakbuljong.
- Kylling og grønnsaksbuljong anbefales fra merket Ajinomoto eller asiatisk knorr.
- Lys og mørk soyasaus kan kjøpes fra asiatiske matbutikker fra merket Lee Kum Kee.
Ha en fin dag,
Klem TuTu