Kinesisk Biff Med Grønnsaker

En kombo av de to mest populære oppskriftene på bloggen “biff brokkoli” og “biff chopsuey”. Jeg elsker å leke med sauser og blande sammen nye varianter av de jeg allerede har. I dag har jeg mikset litt på oppskriftene og blandet sammen en ny saus inspirert av oppskriftene som er godt likt av dere 🙂

ingredienser for 4 porsjoner

 • MERK! Jeg bruker måleskjeer for helt presise oppskrifter!
 • 300 g biff mørbrad

 • 1,5 ss maisenna

 • 1 ss vann

 • 1 ss matoljeolje

 • 1 ts natron

 • ½ ts salt

 • Matolje til steking

 • SAUS
 • 4 dl vann

 • 2 ss asiatisk kjøttbuljong pulver

 • 2 ss lys soyasaus

 • 2 ss oystersaus

 • 2 ss maisenna

 • 1 ss dark soyasaus

 • 1 ss sesamolje

 • 1 ss honning/sukker

 • 1/2 ts pepper 

 • GRØNNSAKER
 • 425 g babymais 

 • 225 g bambus

 • 225 g vannkastanje

 • 2 store sjampinjong

 • 2 fed hakket hvitløk

 • 1 brokkoli

 • 1 stor gulrot

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk instagram!

 1. Skjær kjøttet i biter på ca. 1 cm og bank det flatere med en kjøkkenhammer, slik at det blir ca. 0,5 cm tykt. Deretter deler du det i spisestore biter. Klarer du å dele opp i tynne skiver med en gang, kan du hoppe over bankingen.
 2. Ha biffen i en bolle og tilsett vann for å løsne bitene fra hverandre. Bland sammen maisenna, natron og salt, og gni blandingen inn i biffstykkene. Pass på at alt er godt dekket. Smør deretter oljen over biffen. Du kan gjerne legge kjøttstykkene i bunker, slik at det går raskere å steke dem senere, og la dem marinere i minst 15 minutter.
 3. Skjær opp grønnsakene og bland sammen sausen. Brokkolien deler du i buketter og legger i en stor bolle. Kok opp ca. 1 liter vann og hell over. La brokkolien trekke i ca. 1 minutt, før du siler av vannet og skyller den i kaldt vann. Denne metoden bidrar til at brokkolien blir jevnt stekt sammen med resten av grønnsakene etterpå.
 4. Varm opp ca. 0,5–1 cm dyp olje på middels høy varme. Legg oppi ett og ett biffstykke av gangen slik at de ikke henger seg fast i hverandre. Vend dem underveis. Stek i ca. 1 minutt på hver side og legg dem til side for avrenning.
 5. Fres deretter hakket hvitløk med 2 ss olje i en stor wokpanne eller dyp kjele på middels høy varme til den blir gyllen, men ikke brun. Tilsett brokkoli, gulrot, sopp og stek i 1–3 minutter til, alt etter hvor sprø du foretrekker grønnsakene.
 6. Legg biffen tilbake i stekepannen sammen med vannkastanjer, babymais og bambusskudd. Bland godt før du skrur ned varmen til middels og heller over sausen.
 7. Rør jevnlig mens du lar sausen småkoke og tykne i ca. 5 minutter, eller til den har fått ønsket tykkelse. Serveres med kokt ris.

TIPS:

 • Jeg foretrekker å kjøpe store og tykke kjøttstykker fra vanlig dagligvarer for å dele opp i spisestore biter. Da får du fine og jevne biter.
 • Du kan erstatte biffen med andre proteinkilder som tofu, kylling eller svin. Du kan også lage den helt vegetarisk med å bruke grønnsakbuljong.
 • Kylling og grønnsaksbuljong anbefales fra merket Ajinomoto eller asiatisk knorr.
 • Lys og mørk soyasaus kan kjøpes fra asiatiske matbutikker fra merket Lee Kum Kee.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*