Annonse Go-Tan
Frister det med en crispy og saftig kylling-bowl sammen med Sriracha Mayo? Her har jeg også i tillegg brukt Gotan sin Sriracha saus, som er Norges mest solgte chilisaus, for en ekstra god kick! Disse to nydelige sausene blir stående fast på kjøkkenet hos oss. På under 30 min, får du en absolutt nydelig kombinasjon av kremet, spicy og crispy risbolle.
Gotan sin Sriracha Mayo kan fåes kjøpt i de fleste daglivarebutikker. Srirachasausen er laget etter Go-Tan’s egen familieoppskrift, som har røtter i Indonesia. Vi elsker å bruke denne til sushi, som dipp, på burger, og lignende.
Ingredienser for 4 porsjoner
800 g overlår
2 ss soyasaus
2 ss østerssaus
1 ss honning
1 ss sesamolje
1 ts hvitløkspulver
1/4 ts pepper
- TILBEHØR
50 g maisenna
Gotan Sriracha Mayo
Gotan Sriracha
Kokt ris
Agurk eller andre grønnsaker
Hakket vårløk/koriander
FREMGANGSMÅTE:
- Filliter bort beinene i overlårene, og marineres i minst 15 min. Du kan fint også marinere kvelden før. Dersom du ikke ønsker skinn eller fjerne bein, kan du fint bruke lårfilet.
- Varm 3 ss olje i en stekepanne på middels høy varme.
- Ha maisenna oppi en skål, og dipp begge sider av hvert lår lett med maisenna før du legger de over oljen.
- Stekes noen minutter på hver side til gjennomstekt og en fin og gyllen stekeskorpe.
- Serveres over ris og med grønnsaker. Dryss på med Sriracha Mayo, og evt. ekstra Sriracha om du ønsker ekstra kick. Topp gjerne med hakket vårløk eller koriander.
Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu