Boba Milk Tea

Bubble tea er en populær taiwansk drikke basert på te, med myke, seige kuler av tapiokastivelse, ofte kalt bobaperler. Den kommer i mange forskjellige smaker, som f.eks. milk tea, taro, matcha, brown sugar, og friske fruktsmaker. Hva passer bedre enn en kald og deilig milk tea i det fine vårværet?

Ingredienser for 4 glass

 • BOBA PERLER
 • 75 g vann

 • 50 g brunt sukker

 • Sort/mørkebrun konditorfarge (kan sløyfes)

 • 100 g tapioca starch/stivelse til koking

 • 1,5 tapioca starch/stivelse til å dekke perlene

 • TE BLANDING
 • 5 poser svart te

 • 6 dl kokende vann

 • 4 d melk (helmelk, havremelk, mandelmelk osv.)

 • 75-100 g sukker eller annen søtningsmiddel

 • ANNET
 • 2 liter vann til koking

 • 50 g brunt sukker til å rulle bobaperlene i

 • Isbiter

FREMGANGSMÅTE:

PS! Ønsker du ikke å lage kuler fra bunnen av, kan du følge denne oppskriften for ferdiglagde.

 1. Smelt sukker, vann og litt svart konditorfarge sammen på middels varme til sukkeret er oppløst. Tilsett 1 ss tapiokastivelse i blandingen og rør det godt sammen, mens det koker i ca. 2–3 minutter (tiden kan variere etter ulike ovner). Blandingen skal bli tykk og seig, og du skal kunne dra en rett linje med en slikkepott i midten av kjelen, uten at blandingen trekker seg tilbake.
 2. Slå deretter av varmen og tilsett resten av tapiokastivelsen. Rør godt med slikkepotten eller velt den ut på kjøkkenbenken, og bruk litt tid til å kna alt sammen til du får en jevn, glatt og myk deig.
 3. Pakk deigen i en pose, slik at den holder seg myk og varm. Ta ut ¼ av gangen og trill til to lange pølser på ca. 0,75 cm i tykkelse. Legg de to sammen ved siden av hverandre, og kutt dem opp i små terninger. De skal være mindre enn ferdigkokte perler, da de sveller en del under koking. Deigen blir vanskeligere å jobbe med desto lengre tid du bruker, så her gjelder det å være rask eller lage drikken sammen med noen.
 4. Ha klar en bolle med 1,5 ss tapiokastivelse og legg kulene oppi stivelsen. Rist godt slik at alle er dekket. Hvis deigen blir tørr mens du jobber, fukter du fingrene med vann.
 5. Kok opp 2 liter vann. Kjelen eller kasserollen bør være stor nok til at alle perlene får plass i ett lag. Når vannet koker, legger du oppi perlene og rører rundt slik at de ikke klistrer seg til hverandre. Når alle kulene flyter opp til overflaten, skrur du varmen ned til middels høy og lar dem koke i 20 minutter. Rør jevnlig slik at de ikke klistrer seg til hverandre.
 6. Lag klar teen: Ha teposene oppi en bolle og tilsett 6 dl kokende vann. La den trekke i ca. 3 minutter, tilsett melk og smak til med sukker. Bland godt og la den avkjøle. Denne kan også fint lages dagen i forveien.
 7. Etter 20 min slår du av varmen på kjelen og legger på lokk. La kjelen stå i 20 minutter uten å ta det av. Sil deretter av vannet og hell de ferdigkokte bobaperlene over i en skål. Dryss over 50 g brunt sukker og bland godt. La det trekke i 5–10 min før servering. Perlene tåler å stå noen timer, så de kan også lages klare tidligere samme dag.
 8. Fordel bobaperler, isbiter og te i glass, og rør rundt slik at drikken blir ordentlig kald ved servering.

TIPS:

 • Dersom du ikke ønsker å lage kuelen, er denne teen er like god varm som kald.
 • Perlene bør spises samme dag som de lages.
 • Det finnes et enormt utvalg av smaker til boble-te: Prøv deg frem og lag det du liker! Mange asiatiske butikker selger også ferdige kuler som tørrvare, som du kan koke opp selv.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*