Tempura Scampi Med Tartar Saus

Flere som elsker alt som er tempura? Disse sprøstekte scampiene bestiller vi ofte ekstra av når vi spiser sushi. Sammen med en god ponzusaus eller sweet chili saus, kan vi sitte og knaske i en evighet. Denne gangen har jeg prøvd den tradisjonelle kombinasjonen du ofte ser i det japanske kjøkkenet, nemlig tartar saus. Denne er en kremet og rik eggdipp, med blant annet sylteagurk og løk, som gir gode tektsturer til retten. Kan serveres både som forrett, siderett, delerett eller hovedrett 🙂

Ingredienser

  • Tempura scampi

  • 400 g hodekål

  • Cherry tomater

  • Sitron båter

  • Persille (valgfri)

  • TARTAR SAUCE
  • 2 hardkokte egg

  • 1/4 hakket løk

  • 4 ss majones

  • 2 ss hakket sylteagurk

  • 1 ss sitron saft

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

FREMGANGSMÅTE:

  1. Start med å lage tartar sausen. Legg hakket løk i en bolle med iskaldt vann i ca. 10 minutter, slik at vi blir kvitt den sterke smaken. Siles og klem ut vannet godt.
  2. Hakk opp egg i små terninger og bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Smak til med salt og sitron saft. Settes kald.
  3. Kutt opp hodekål i tynne strimler. Legges i iskaldt vann i minst 10 minutter for ekstra sprø og frisk smak. Siles ut godt og til avrenning. PS! Her kan du se an på mengde kål etter om du skal servere denne retten med ris eller ikke.
  4. Forbered scampiene til tempura med denne fremgangsmåten. Når alt er ferdig, serverer du tempura sammen med tartar saus, og evt. ris om ønskelig.

TIPS:

  • Ønsker du ikke tartar saus, kan du også servere med sweet chili saus, chilisauser, soyasauser eller ponzu.
  • Her kan du også bruke grønnsaker som søtpotet, sopp, brokkoli og diverse.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*