Steamed Sausage Buns

En feriefavoritt vi alltid snacker på 🙂 Disse luftige og myke pølsebrødene blant de vanligste bakstene å finne på kinesiske bakerier. Tidligere har jeg delt flere ovnsbakte varianter, og i dag kommer det min personlige favoritt der deigen er dampet. Brødet kan minne mye om bao buns med den saftige konsistensen til steamed buns, og passer derfor nydelig med knekk pølser inni. En favoritt blant både store og små, og du kan gjerne lage større mengder og fryse ned.

Ingredienser for 6 stk

  • 325 g hvetemel

  • 75 g maisenna

  • 50 g sukker

  • 7 g tørrgjær

  • 1/2 ts salt

  • 200 ml lunkent vann

  • 1 ss nøytral olje

  • ANNET
  • 6 pølser (gjerne med knekk)

  • 6 biter bakepapir

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Start med å blande alle de tørre ingrediensene sammen i en kjøkkenbolle. Tilsett lunkent vann og olje. La maskinen kjøre på lav hastighet (jeg har 10 nivåer og elter på nr.2).
  2. Etter ca. 8-10 minutter vil du få en jevn, smidig og fin deig. Form deigen rund og dekk bollen med et kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbel størrelse i ca. 1 time ved et varmt sted.
  3. TIPS: Jeg foretrekker å skru ovnen på rundt 25-30 grader ved kaldere årstider og hever deigen midt i ovnen i en time.
  4. Ta pølsene ut fra kjøleskapet slik at de kommer i romtemperatur. Klipp også opp 6 biter bakepapir klare til pølsebrødene.
  5. Når deigen er ferdig hevet, velter du den ut (ikke tilsett mer mel) og deler i 6 like store emner. Deigen vil ha en total vekt på ca. 700 g, så ca. 116 g hver emne.
  6. Trill hver emne ut til en lang pølse på ca. 45 cm. Du kan gjerne pensle litt vann på deigen slik at den blir smidigere å trille ut. Rull deigen rundt pølsene og spar ca. 2-3 cm av hver ende. Klyp endene godt sammen og legg de over på bakepapirene vi klipte opp tidligere.
  7. Legg alle på et brett og dekk på håndkle. La de etterheve i ca. 30 minutter inni ovnen på 25-30 grader eller ved et lunt sted igjen.
  8. I mellomtiden kan du koke opp vann til damping, enten om du bruker kjele med damperist eller bambusdamper. Dampkokere funker også helt fint.
  9. Når du bruker bambusdamper, er det viktig at det er helt tett mellom kjelen og kurven, slik at dampen ikke slipper ut. La vannet fosskoke på middels høy varme. før du begynner å dampe.
  10. Legg så mange du får plass til med litt god avstand fra hverandre da de kommer til å heve. Dampes i ca. 10-13 minutter. Serveres varme eller lune.

TIPS:

  • Har du noen igjen, kan de oppbevares i en luftett boks og varmes opp igjen i mikroen eller dampes opp igjen ved servering.
  • Disse kan fint fryses, og da kan du dampe de opp i både frossen eller tint tilstand. Mikro fungerer også helt fint.
  • Bruk pølser etter egne preferanser av smak. Vi foretrekker med god knekk da vi syns det passer med det myke brødet.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*