Soya Kylling Nudler

Annonse Throw No More

Jeg er så heldig og stolt av å få muligheten til å samarbeide med Throw No More enda en gang 🙂 Som flere av dere vet, var det veldig viktig oss at ingen mat skulle kastes under skriveprosessen av boka. Vi planla derfor ingrediensene godt, og pakket matrester ned i bokser, ga bort, fryste ned og gjorde det vi kunne for å redusere matsvinn. Dette gjelder også i hverdagen når vi lager oppskrifter til bloggen 🙂

I dag har jeg med nedprisede datovarer (2 pk med fire nydelige kyllinglår og et brett med egg) som jeg fikk reddet med appen, satt sammen en helt nydelig og enkel kinesisk nudelrett, med smakfull soyasaus-base. I tillegg til grønnsaker og andre ingredienser jeg ville bruke opp fra kjøleskapet.

Tall fra 2019 viser at over 417 000 tonn med spiselig ble kastet av blant annet matindustrien, hoteller og norske hjem. Med Throw No More i baklommen og noen enkle grep, kan du bidra med å redusere dette tallet og gjøre en stor forskjell. I appen får du full oversikt over nedsatte datovarer til salgs i butikkene som er nærmest deg. Appen gjør det også enkelt å se førpris, nåpris og antall varer butikkene har igjen, slik at du kan gjøre en god deal for deg selv og miljøet. Ta en titt på appen neste gang før du skal handle til middag, og kombiner det du finner med det du har hjemme for komplette måltider. 

Ingredienser for 4 porsjoner

 • SOYA KYLLING
 • 4 økologisk kyllinglår (1,2 kg – les tips)

 • 50 g ingefær i skiver

 • 4 fedd hvitløk

 • 2 vårløk

 • 6 dl vann

 • 1 dl lys soyasaus

 • 0,5 dl mørk soyasaus

 • 50 g sukker

 • 1 ss sesamolje

 • 1/2 ts five spice krydder

 • 1/2 ts pepper

 • 1/2 ts salt

 • ANNET
 • Eggnudler til 4 porsjoner (ca. 75 g per porsjon/300 g til sammen)

 • 3 bok choy

 • 2-3 bløtkokt egg i halve

 • Chilisaus (kan sløyfes)

FREMGANGSMÅTE:

 1. Legg alle ingrediensene til “soya kylling” i en kjele/gryte. Vannet bør dekke kyllingen.
 2. Kok opp på høy varme. Når det fosskoker, setter du på lokk, tar varmen ned til middels høy. La de koke i ca. 15-20 minutter til, etter tykkelsen på kjøttet. Snu gjerne på lårene etter halve tiden er gått. Vi ønsker at kjøttet skal være mørt og godt, derfor viktig å ikke overkoke.
 3. I mellomtiden koker du egg og eggnudler. Bok choy deler du opp i båter og kan enten dampe eller koke mellom 2-4 minutter.
 4. Ta kyllingen ut av kraften og del opp i spisestore skiver. Bruk gjerne en kjøkkenhammer og bank kniven gjennom beinet.
 5. Ha nudler i skåler, topp med kyllinglår, bok choy og et halv egg per porsjon. Her vil du ha ca. 8 dl saus i kjelen, så fordel mellom 1,5 – 2 dl saus per porsjon over nudelen. Nytes varm.

TIPS:

 • Ønsker du ikke å bruke kyllinglår med bein, kan du enten filetere bort beinet (gjelder også overlår), eller bruke lårfilet, gjerne med skinn. Juster da koketiden.
 • Lys og mørk soyasaus er fra merket Lee Kum Kee som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
 • Andre grønnsaker som brokkolini, sukkererter, sopp og lignende kan også brukes.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*