Crispy Thai Fried Chicken

Lyst å lage noe for både store og små denne uken? Smakfulle og gode kyllingvinger med sprøstekt skinn slår aldri feil, og går alltid raskt unna hos oss. Denne gangen du fint marinere kvelden før, også frityrstekes eller legges i aifryer rett før middagen starter. Server gjerne med litt ris, sticky rice, friske grønnsaker og valgfri dipp. Her hjemme elsker vi å knaske på dem som de er, eller med sweet chili saus.

Ingredienser

  • 1 kg kyllingklubber og vinger til sammen

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 2 ss fiskesaus

  • 2 ss sukker

  • 1 ss soyasaus (thai)

  • 1 ss hvitløkspulver

  • 1 ts pepper

  • 1/4 ts salt

  • PANERING
  • 100 g rice flour/rismel (les tips)

  • Frityrolje til steking

  • ANNET
  • Sticky rice/kokt ris

  • Friske grønnsaker

  • Sweet chili saus, chilisauser eller soyasauser

FREMGANGSMÅTE:

  1. Tin og rens kyllingen. Tørk av vannet og marineres i minst 2 timer eller gjerne kvelden før.
  2. Varm en stor panne om du ønsker å fritere med olje som dekker kyllingen. Rismel gir den lette og sprø konsistensen til kyllingen, les gjerne tips nederst.
  3. Dersom du f.eks. kun har plass til halvparten av kyllingen av gangen, har du halvparten av rismelet i en bolle og vender inn halvparten slik at du får et jevnt lag med panering. Jeg foretrekker å steke klubber først, så vingene. Stekes i ca. 12-15 min til de er gyllenbrune og sprø.
  4. Bruker du airfryer dekker du også rismel over de du får plass til av gangen. Stekes på rundt 200 grader i 5 minutter av gangen. Snu om og juster tiden etter hvilken maskin du bruker.
  5. Serveres gjerne med ris eller sticky rice, og litt grønnsaker til.

TIPS:

  • Rice flour kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. De er oftest med blått skrift/symbol. Sjekk at du kjøper ren rice flour og ikke glutinous rice flour som brukes til mochi.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*