Crispy Kylling Karaage Med Teriyaki Majones

Mitt første møte med karaage var i London sammen med Tuan. Den smaksrike kyllingen, innbakt med sprø panering, ga oss en virkelig god matopplevelse. Dette er ordentlig herlig fingermat! Sammen med kremet dipp og litt sitron for ekstra frisk smak slår dette aldri feil når vi ønsker oss litt frityrstekt småmat 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

 • KYLLING MARINADE
 • 600 g kylling lårfilet

 • 1 hakket hvitløk

 • 2 ss soyasaus

 • 1 ss sesamolje

 • 1 ts revet ingefær

 • 1 ts sukker

 • 1/4 ts pepper

 • PANERING
 • 100 g hvetemel

 • 50 g maisenna

 • 50 g panko

 • TERIYAKI MAJONES
 • 5 ss majones

 • 1 ss flytende teriyaki saus

 • En klype salt

FREMGANGSMÅTE:

 1. Del kyllingen i 4×4 cm store biter og mariner den i minst 30 minutter. Bland sammen teriyaki majonesen og smak til om du ønsker salt i sausen. I denne oppskriften anbefales en helt flytende teriyaki saus. Om du bruker tykkere saus, kan du smake til med mengden.
 2. Varm opp olje til frityrsteking på middels høy varme. Oljen bør stå høyt nok i kjelen til å dekke kyllingen. Hvis du har for mye oppi samtidig, senker du temperaturen, så friter heller kjøttet i flere omganger. Dersom oljen er for varm og kjøttet brunes for fort, kan du senke temperaturen til middels.
 3. Bland sammen paneringen i en liten skål og rull kyllingen i melblandingen. Sørg for at hver bit er godt dekket.
 4. Sjekk om oljen er varm nok, ved å legge litt panko oppi: Den skal flyte opp umiddelbart, men det skal ikke ryke av oljen. Kyllingen stekes i 6–7 minutter mens du snur den jevnlig, og du kan gjerne justere litt på varmen underveis ettersom oljen vil øke i temperatur.
 5. Server med majonesen som dipp, og ha ris og grønnsaker til hvis du ønsker det.
 6. Dersom du ikke ønsker teriyaki majones, kan du lage chilimajones ved å blande sammen ca. 4 ss majones med 2 ss Sriracha. Wasabimajones ved å blande sammen 4 ss majones med 1 ts wasabi paste og litt sitron. Ren majones er også vanlig å bruke som dipp, evt. soyasaus eller sweet chili saus.

TIPS:

 • Panko i melblandingen gjør at kyllingen blir ekstra sprø, men paneringen alene er også helt nydelig hvis du vil sløyfe denne.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*