Chicken Bao Buns Med Teriyaki Majones

Uimotst√•elig kombo av saftig kylling, myke bao og kremet teriyaki majones ūüôā Denne er b√•de enkel og rask √• lage om du bruker frosne bao buns, og virkelig en sikker vinner p√• middagsbordet.

Ingredienser til 10 bao buns

  • MARINADE
  • 600 g kylling overl√•r (5 stk)

  • 1 fedd hakket hvitl√łk

  • 2 ss √łsterssaus

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss m√łrk soyasaus

  • 1 ss flytende honning

  • 1 ss sesamolje

  • 1/4 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • SYLTEDE GULR√ėTTER
  • 300 g gulr√łtter

  • 4 ss hvit eddik (7%)

  • 2 – 2,5 ss sukker

  • 1/4 ts salt

  • ANNET
  • 10 bao buns

  • Teriyaki majones (5 ss majones + 1 ss flytende teriyaki saus)

  • Salatblader

  • Ristede sesamfr√ł

FREMGANGSM√ÖTE:

  1. Start med √• lage dine egne bao buns om du √łnsker det. Bruker du frosne bao buns, kan du hoppe til trinn 2.
  2. Fileter bort bein i overl√•rene og del hver bit opp i to like store biter, slik at du f√•r 10 biter. Jeg bruker overl√•r med skinn og bein for √• f√• den delikate fargen. √ėnsker du ikke dette kan du bruke l√•rfilet. Marineres i ca. 15 min.
  3. Skj√¶r gulr√łttene i s√• tynne strimler du klarer, ca. 5 cm lange. Bruk et mandolin-jern hvis du har det. Bland sammen eddik, sukker og salt, og legg gulr√łttene til sylting i blandingen i minst 15 minutter.
  4. Dette kan du godt lage dagen f√łr. Rett f√łr servering klemmer du av det overfl√łdige vannet.
  5. Her bruker jeg aifryer og forvarmer p√• 200 grader. Stekes i 10 minutter med skinnet ned f√łrst. Snu og ca. 7-10 minutter til. Alternativet er √• pannesteke med litt olje eller i ovnen som her. Du kan ogs√• grille disse ved grillsesongen.
  6. Husk å sette på bao til damping (bruker du frosne damper du dem i frossen tilstand) når du snur kyllingen. De skal dampes i ca. 10 minutter.
  7. Bland sammen teriyaki majonesen og smak til.
  8. √Öpne hver bao buns og fordel teriyaki majones p√• begge sider. Fordel syltet gulr√łtter i alle, legg p√• med salat og topp med kyllingen. Dryss gjerne p√• med litt ristede sesamfr√ł.

TIPS:

  • √ėnsker du ikke syltede gulr√łtter kan du bruke erstatte med fersk agurk.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*