Uimotståelig kombo av saftig kylling, myke bao og kremet teriyaki majones 🙂 Denne er både enkel og rask å lage om du bruker frosne bao buns, og virkelig en sikker vinner på middagsbordet.
Ingredienser til 10 bao buns
- MARINADE
600 g kylling overlår (5 stk)
1 fedd hakket hvitløk
2 ss østerssaus
2 ss soyasaus
1 ss mørk soyasaus
1 ss flytende honning
1 ss sesamolje
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
- SYLTEDE GULRØTTER
300 g gulrøtter
4 ss hvit eddik (7%)
2 – 2,5 ss sukker
1/4 ts salt
- ANNET
10 bao buns
Teriyaki majones (5 ss majones + 1 ss flytende teriyaki saus)
Salatblader
Ristede sesamfrø
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å lage dine egne bao buns om du ønsker det. Bruker du frosne bao buns, kan du hoppe til trinn 2.
- Fileter bort bein i overlårene og del hver bit opp i to like store biter, slik at du får 10 biter. Jeg bruker overlår med skinn og bein for å få den delikate fargen. Ønsker du ikke dette kan du bruke lårfilet. Marineres i ca. 15 min.
- Skjær gulrøttene i så tynne strimler du klarer, ca. 5 cm lange. Bruk et mandolin-jern hvis du har det. Bland sammen eddik, sukker og salt, og legg gulrøttene til sylting i blandingen i minst 15 minutter.
- Dette kan du godt lage dagen før. Rett før servering klemmer du av det overflødige vannet.
- Her bruker jeg aifryer og forvarmer på 200 grader. Stekes i 10 minutter med skinnet ned først. Snu og ca. 7-10 minutter til. Alternativet er å pannesteke med litt olje eller i ovnen som her. Du kan også grille disse ved grillsesongen.
- Husk å sette på bao til damping (bruker du frosne damper du dem i frossen tilstand) når du snur kyllingen. De skal dampes i ca. 10 minutter.
- Bland sammen teriyaki majonesen og smak til.
- Åpne hver bao buns og fordel teriyaki majones på begge sider. Fordel syltet gulrøtter i alle, legg på med salat og topp med kyllingen. Dryss gjerne på med litt ristede sesamfrø.
TIPS:
- Ønsker du ikke syltede gulrøtter kan du bruke erstatte med fersk agurk.
Ha en fin dag,
Klem TuTu