Stekt Udon Med Kylling

Tuans «all-time-favorite» nudelrett. Det er noe med disse tykke, chewy og myke konsistensen som gjør disse japanske nudlene ekstra spennende i ganen. Jeg lager alltid store porsjoner av denne selvom vi kun er to personer hjemme, da Tuan elsker å ta med en boks til lunsj dagen etter. I dag finner du versjonen med kylling, saftige king oyster sopp og garlic chive for ekstra god aroma 🙂

INGREDIENSER FOR 4-5 PORSJONER

  • 1,2 kg frossen udon

  • 200 g king oyster sopp i skiver

  • 75 g kinesisk chive i deler /alt. vårløk

  • 2 fed hakket hvitløk

  • 1 gulrot i skiver

  • 2 ss olje til steking

  • KYLLING MARINADE
  • 500 g kyllingbryst

  • 1 ss østersaus

  • 1 ss maisenna

  • 1/4 ts salt

  • 1 ss olje

  • SAUS
  • 2 ss mørk soyasaus

  • 2 ss lys soyasaus (tilnærmet lik vanlig soyasaus)

  • 2 ss østersaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ts pepper

  • 1/2 ts salt

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Del kylling i tynne strimler og marines i en bolle i minst 15 minutter mens du forbereder andre ingredienser.
  2. Kok opp vann i en kjele og legg oppi udon nudler når vannet fosskoker. Udon skal bare løsne seg fra formen, og ikke kokes mye lengre. Sil de ut og skyll godt med kaldt vann for å få bort stivelsen. Les gjerne tips nederst om udon nudler.
  3. Varm opp en panne på middels høy varme. Tilsett kylling og hvitløk. Stekes til kjøttet er gjennomstekt i noen minutter.
  4. Tilsett sopp, gulrøtter og stekes i 2-3 minutter før du vender inn udon.
  5. Når udon er blitt varm igjen, tilsetter du sausen og steker i 2-3 min til, slik at nudlene trekker inn sausen og får en fin farge.
  6. Vend helt til slutt inn garlic chive, evt. vårløk i deler eller ringer, så er denne klar til å serveres.

TIPS:

  • Andre grønnsaker som sukkererter, brokkoli, sjampinjong, paprika og lignende kan også brukes. King oyster sopp kan kjøpes på asiatiske matbutikker eller diverse vanlig dagligvarer.
  • Lys soyasaus er tilnærmet lik vanlig soyasaus, og jeg bruker merket Lee Kum Kee sammen med mørk soyasaus som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Bruker du Kikkoman, må du smake til med mengden ettersom den er saltere i smak.
  • Udon nudler kan kjøpes både frosne eller i vakuumpakker fra asiatiske matbutikker. Førstnevnte er litt mer chewy og sistnevnte er noe mykere. Disse er tykke hvetenudler som bli mye brukt i det japanske kjøkkenet. Bruker du frosne, kan du tine de delvis eller hel først før du koker opp.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*