Kylling Tempura Med Peanøttsaus

En kombinasjon av to favoritter her på bloggen 🙂 Peanøttsaus er alltid stor hit hos oss, enten om vi serverer det med grillet kjøtt, risnudler eller til sommerruller. Den kremete og gode peanøttsmaken løfter virkelig smakene på alt du serverer den med. I dag er det super sprø, gode og saftige tempura kylling, som garantert er enklere å lage enn du tror. For et frisk element serverer vi med syltede neper. Du kan også variere thai sylte her eller vietnamesisk syltede grønnsaker her 🙂

Ingredienser for ca. 12-14 grillspyd

 • MARINADE
 • 600 g lårfilet av kylling (evt. kyllingbryst)

 • 1 ss karri pulver

 • 1 ss sukker

 • 1 ss red curry paste

 • 1 ss nøytral olje

 • 1/2 ts salt

 • PANERING
 • 100 g hvetemel

 • 100 g panko

 • 2-3 sammenpisket egg

 • PEANØTTSAUS
 • 250 ml kokosmelk

 • 2 ss crunchy peanøttsmør /gjerne hjemmelaget

 • 1 ss red curry paste

 • 1 ss sukker

 • 1-2 ts fiskesaus

 • Ristede sesamfrø som topping

 • TILBEHØR
 • Ris/sticky rice/risnudler

 • Syltede neper /grønnsaker / ajat

 • Agurk, salat eller andre grønnsaker

 • Hakket koriander

 • Lime båter

FREMGANGSMÅTE:

 1. Del kyllingen opp i spisestore biter på ca. 3×3 cm. Bland sammen med marinaden i en bolle og vend kyllingen godt oppi. La det ligge i minst 1 time, eller lages kvelden før og marineres i kjøleskapet.
 2. I mellomtiden legger du grillspydene i en bolle med kaldt vann. Dette gjør vi for å unngå brente spyd.
 3. Syltede neper anbefales å lage kvelden før for å få den lekre fargen, men kan fint deles i tynne skiver om du ønsker å servere innen 30 minutter. Det samme gjelder vietnamesiske syltede grønnsaker; skjær grønnsakene i tynnere strimler for kortere marineringstid. Med ajat, blander du sammen rett før servering når eddiken er kald.
 4. Tre deretter kjøttet inn i spydene og klem kjøttet litt flate ut, slik at kjøttet blir jevnt stekt.
 5. Ha tre tallerkener klare der den ene har mel, den andre sammenpiskede egg og den tredje med panko. Dypp spydene godt med først mel, deretter egg og helt til slutt panko. Jeg liker å panere halvparten av spydene av gangen, eller etter hvor mange jeg har plass til å steke samtidig.
 6. Her kan du velge å enten frityrsteke spydene med frityrolje som dekker kjøttet, steke i forvarmet ovn, eller bruke airfryer som jeg har gjort her (pensle paneringen med litt olje før du legger de i ovnen/airfryeren, husk å snu de halvveis).
 7. Mens kjøttet stekes kan du blande alle ingrediensene til peanøttsausen i en liten kjele. Ha på middels høy varme til blandingen begynner å koke, deretter 2-3 minutter ytterligere til den tykner/ til ønsket konsistens. Denne kan serveres varm eller lun.
 8. Server tempura kyllingen med syltede grønnsaker, peanøttsausen og gjerne sammen med ris, sticky rice eller risnudler.

TIPS:

 • Panko/japanese bread crumbs kan kjøpes både fra asiatiske matbutikker eller vanlig dagligvarer.
 • Jeg bruker red curry paste fra Aroy-D, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
 • Fiskesaus er fra merket Tra Chang brand.
 • Lårfilet anbefales for å gi det saftigste resultatet. Ønsker du å bruke bryst, må du justere steketiden noe, eller kutte opp i tynnere biter.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Hei,
  Laget mye av maten deres og hele familien digger oppskriftene!
  Tenkte å prøve meg på kylling tempura med peanøttsaus, men hvor mange grader og hvor lenge skal de stekes i airfryer eller ovn?

  • Heisann og tusen takk for fine ord 🙂 Ettersom alle airfryere er litt ulike har jeg ikke oppgitt steketid, men hos meg var det ca. 5 minutter på 200 grader (kylling funksjon) i 5 minutter på den ene siden, også rundt 3 minutter på den andre. Sjekk gjerne i midten av kjøttet om det er gjennomstekt 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*