Bulgogi Risbolle

En enkel, smakfull og rask hverdagsrett på maks 15 min om du marinerer kjøttet i forkant. Bulgogi er en populær koreansk rett, der kjøtt blir marinert i en søt, salt og velbalansert marinade. Ofte bruker de kvernede koreanske pærer sammen med andre grønnsaker for å skape sødmen. I dag har jeg laget en forenklet, men like velsmakende versjon, som gir deg denne deilige, friske og lekre bollen i en travel hverdag 🙂

Denne marinaden er utrolig god til andre proteiner som f.eks. tofu, sopp, kylling, svin eller kjøttdeig.

Ingredienser for 4-5 porsjoner

  • MARINADE
  • 800 g entrecôte av storfe

  • 50-75 g brunt sukker

  • 3 ss soysasaus

  • 2 ss østerssaus

  • 1 ss eddik

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts revet ingefær

  • 1/2 ts pepper

  • 3 fedd hakket hvitløk

  • 1 løk i skiver

  • TILBEHØR
  • 2 ss olje til steking

  • Kokt ris til 4-5 porsjoner

  • Kimchi (eller annen syltede grønnsaker)

  • Agurk i skiver/salat

  • Stekt egg (valgfritt)

  • Ristede sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:

  1. Bland marinaden sammen i en bolle og smak til med sukkeret etter hvor salt soyasausen din er. Bulgogi skal ha god sødme, men likevel være velbalansert.
  2. Del biffen opp i tynne skiver eller strimler og og bland det sammen med løk inn med marinaden. La det marineres i minst 1 time eller bland sammen kvelden før og marineres i kjøleskapet.
  3. Vi har alltid en krukke med hjemmelaget kimchi her hjemme, som du foreløpig kun finner oppskrift på i boka mi. Kimchi kan også kjøpes i kjøledisken fra asiatiske matbutikker. Du kan fint også bruke andre type syltede grønnsaker for å gi en frisk element til retten.
  4. Varm olje på høy varme og tilsett den marinerte biffen når pannen er varm. Stekes i noen minutter til biffen akkurat er gjennomstekt. Stek også opp noen speilegg om du ønsker å det.
  5. Fordel ris i boller og topp med bulgogi og den gode sausen, agurk, stekte speilegg og kimchi. Dryss gjerne på med litt ristede sesamfrø og hakkede vårløk. Så er det bare å nyte 🙂

TIPS:

  • Her kan du også bruke tofu, sopp, kylling, svin eller kjøttdeig for å variere.
  • Ønsker du ikke ris, er nudler eller risnudler også utrolig godt til. Bulgogi kan også nytes som topping over salatblandinger.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*