En enkel, smakfull og rask hverdagsrett på maks 15 min om du marinerer kjøttet i forkant. Bulgogi er en populær koreansk rett, der kjøtt blir marinert i en søt, salt og velbalansert marinade. Ofte bruker de kvernede koreanske pærer sammen med andre grønnsaker for å skape sødmen. I dag har jeg laget en forenklet, men like velsmakende versjon, som gir deg denne deilige, friske og lekre bollen i en travel hverdag 🙂
Denne marinaden er utrolig god til andre proteiner som f.eks. tofu, sopp, kylling, svin eller kjøttdeig.
Ingredienser for 4-5 porsjoner
- MARINADE
800 g entrecôte av storfe
50-75 g brunt sukker
3 ss soysasaus
2 ss østerssaus
1 ss eddik
1 ss sesamolje
1 ts revet ingefær
1/2 ts pepper
3 fedd hakket hvitløk
1 løk i skiver
- TILBEHØR
2 ss olje til steking
Kokt ris til 4-5 porsjoner
Kimchi (eller annen syltede grønnsaker)
Agurk i skiver/salat
Stekt egg (valgfritt)
Ristede sesamfrø
FREMGANGSMÅTE:
- Bland marinaden sammen i en bolle og smak til med sukkeret etter hvor salt soyasausen din er. Bulgogi skal ha god sødme, men likevel være velbalansert.
- Del biffen opp i tynne skiver eller strimler og og bland det sammen med løk inn med marinaden. La det marineres i minst 1 time eller bland sammen kvelden før og marineres i kjøleskapet.
- Vi har alltid en krukke med hjemmelaget kimchi her hjemme, som du foreløpig kun finner oppskrift på i boka mi. Kimchi kan også kjøpes i kjøledisken fra asiatiske matbutikker. Du kan fint også bruke andre type syltede grønnsaker for å gi en frisk element til retten.
- Varm olje på høy varme og tilsett den marinerte biffen når pannen er varm. Stekes i noen minutter til biffen akkurat er gjennomstekt. Stek også opp noen speilegg om du ønsker å det.
- Fordel ris i boller og topp med bulgogi og den gode sausen, agurk, stekte speilegg og kimchi. Dryss gjerne på med litt ristede sesamfrø og hakkede vårløk. Så er det bare å nyte 🙂



TIPS:
- Her kan du også bruke tofu, sopp, kylling, svin eller kjøttdeig for å variere.
- Ønsker du ikke ris, er nudler eller risnudler også utrolig godt til. Bulgogi kan også nytes som topping over salatblandinger.
Ha en fin dag,
Klem TuTu