Biff Wok Med Peppersaus

Hva med å starte uken med en enkel, rask og smakfull hverdagsrett på under halvtimen? I dag har vi prøvd bankebiff for første gang. Siden stykkene er store, fine og uten mange sener, gjør det prosessen å kutte opp mye enklere. Kjøttet har mer tyggemotstand enn mørbrad som jeg oftest bruker, men samtidig veldig saftig og god sammen med marineringen.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • MARINADE
  • 500 g bankebiff/mørbrad

  • 2 ss maisenna

  • 2 ss nøytral olje

  • 1 ss soyasaus

  • 1/2-1 ts natron (les tips)

  • 1/2 ts pepper

  • SAUS
  • 1 dl vann

  • 2 ss lys soyasaus

  • 1 ss mørk soyasaus

  • 1 ss østerssaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss sukker

  • 1 ss asiatisk kylling buljong

  • 1/2 – 2 ss sort kvernede pepper

  • 1/4 ts salt

  • ANNET
  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 1 brokkoli i buketter

  • 1 gulrot i skiver

  • 1 paprika i deler

  • 2 ss olje til steking

  • Kokt ris for 4-5 porsjoner

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Del biffen i tynne strimler på maks 1 cm tykkelse. Marines i en bolle i minst 15 minutter mens du forbereder andre ingredienser.
  2. Bruk gjerne denne metoden for å få brokkoli jevn kokt. Bland sammen sausen og smak til med hvor mye pepper du liker.
  3. Varm 2 ss olje på middels høy varme i en stor wokpanne eller kjele. Tilsett hvitløk og den marinerte biffen samtidig og stekes til biffen får en fin og jevn stekeskorpe.
  4. Tilsett alle grønnsakene og stekes i ca. 2-3 min, etter hvor sprø eller myke du foretrekker dem.
  5. Ha helt til slutt oppi sausen og stekes i 1-2 min til, så er denne klar til å serveres med ris.

TIPS:

  • Dersom du bruker mørbrad, trenger du maks 1/2 ts natron i marinaden, eller sløyfe den helt.
  • Andre grønnsaker som bambus, vannkastanje, sukkererter og lignende er også gode til.
  • Lys soyasaus er tilnærmet lik vanlig soyasaus, og jeg bruker merket Lee Kum Kee sammen med mørk soyasaus som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Kylling buljong kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker fra merket Ajimoto eller Knorr.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

10 Comments

  1. Så mange fine oppskrifter, tusen takk😊 lurer på hvordan type maisenna du bruker og hvorfor natron? Som du sikkert skjønner er dette helt nytt for meg😊

    • Heisann og hjertelig velkommen til bloggen vår, håper du finner mye fristende 🙂 Jeg bruker maisenna fra merket Maizena som selges i de fleste dagligvarer. Natron hjelper til å møre kjøttet og holde den saftig.

  2. Hadde denne til middag idag. Nydelig godt var det👌🤩 Smart brokkoli triks 👍

  3. Alexander

    Hva mener du med 1SS asiatisk kylling bulljong?

  4. den skal prøves 🙂 men jeg lurer på hvorfor skal det være så mye sukker i sausen? jeg legger merke til det i mange av de andre rettene dine og.

  5. Hei, er det meningen det også skal være vann i sausen?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*