Hva med å starte uken med en enkel, rask og smakfull hverdagsrett på under halvtimen? I dag har vi prøvd bankebiff for første gang. Siden stykkene er store, fine og uten mange sener, gjør det prosessen å kutte opp mye enklere. Kjøttet har mer tyggemotstand enn mørbrad som jeg oftest bruker, men samtidig veldig saftig og god sammen med marineringen.
Ingredienser for 4 porsjoner
- MARINADE
500 g bankebiff/mørbrad
2 ss maisenna
2 ss nøytral olje
1 ss soyasaus
1/2-1 ts natron (les tips)
1/2 ts pepper
- SAUS
1 dl vann
2 ss lys soyasaus
1 ss mørk soyasaus
1 ss østerssaus
1 ss sesamolje
1 ss sukker
1 ss asiatisk kylling buljong
1/2 – 2 ss sort kvernede pepper
1/4 ts salt
- ANNET
2 fedd hakket hvitløk
1 brokkoli i buketter
1 gulrot i skiver
1 paprika i deler
2 ss olje til steking
Kokt ris for 4-5 porsjoner
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Del biffen i tynne strimler på maks 1 cm tykkelse. Marines i en bolle i minst 15 minutter mens du forbereder andre ingredienser.
- Bruk gjerne denne metoden for å få brokkoli jevn kokt. Bland sammen sausen og smak til med hvor mye pepper du liker.
- Varm 2 ss olje på middels høy varme i en stor wokpanne eller kjele. Tilsett hvitløk og den marinerte biffen samtidig og stekes til biffen får en fin og jevn stekeskorpe.
- Tilsett alle grønnsakene og stekes i ca. 2-3 min, etter hvor sprø eller myke du foretrekker dem.
- Ha helt til slutt oppi sausen og stekes i 1-2 min til, så er denne klar til å serveres med ris.
TIPS:
- Dersom du bruker mørbrad, trenger du maks 1/2 ts natron i marinaden, eller sløyfe den helt.
- Andre grønnsaker som bambus, vannkastanje, sukkererter og lignende er også gode til.
- Lys soyasaus er tilnærmet lik vanlig soyasaus, og jeg bruker merket Lee Kum Kee sammen med mørk soyasaus som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Kylling buljong kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker fra merket Ajimoto eller Knorr.
Ha en fin dag,
Klem TuTu
Så mange fine oppskrifter, tusen takk😊 lurer på hvordan type maisenna du bruker og hvorfor natron? Som du sikkert skjønner er dette helt nytt for meg😊
Heisann og hjertelig velkommen til bloggen vår, håper du finner mye fristende 🙂 Jeg bruker maisenna fra merket Maizena som selges i de fleste dagligvarer. Natron hjelper til å møre kjøttet og holde den saftig.
Hadde denne til middag idag. Nydelig godt var det👌🤩 Smart brokkoli triks 👍
Så hyggelig, tusen takk for tilbakemelding 😀
Hva mener du med 1SS asiatisk kylling bulljong?
Hei! 1 spiseskje i måleskje av buljong pulver. Nederst står det hvilken vi bruker.
den skal prøves 🙂 men jeg lurer på hvorfor skal det være så mye sukker i sausen? jeg legger merke til det i mange av de andre rettene dine og.
Hei! Dette er for å balansere sausen. Ønsker du ikke, kan du bruke andre type søtning.
Hei, er det meningen det også skal være vann i sausen?
Heisann, det skal være 1 dl vann i sausen sånn som det står i oppskriften 😀