En ny versjon av storfavoritten; stekt nudler med biff. Denne gangen med saftig kylling, litt andre grønnsaker, men den samme smaksrike sausen. Denne lager du enkelt på 30 min, og perfekt om du ønsker å kose deg med noe asiatiske før jula, eller i romjulen mellom all julematen 🙂
Ingredienser 4 porsjoner
- MARINADE
400 g kyllingbryst
1 ss maisenna
1 ss østersaus
1 ss olje
- GRØNNSAKER
2 fedd hakket hvitløk
1 bokser bambus
1 brokkoli i buketter
1 paprika i skiver
1/2-1 løk i strimler
- SAUS
1 ss lys soyasaus
1 ss mørk soyasaus
1 ss østersaus
1 ss sesamolje
1 ss sukker
1 ss asiatisk kylling buljong
1 ts salt
1/2 ts pepper
- ANNET
350 g tørkede eggenudler (les tips)
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk instagram 🙂
- Del kylling i tynne strimler og marines i en bolle i minst 15 minutter mens du forbereder andre ingredienser.
- Videre forbereder du grønnsakene og bruk gjerne denne metoden for brokkoli slik at de får en jevn koketid med resten. Her deler jeg de i litt mindre buketter og tar de trekke i vann opptil 2 min i stedet.
- Bland sammen sausen og kok nudlene til de akkurat slipper formen/al dente. Skyll godt av med kaldt vann.
- Varm 2 ss olje på middels høy varme i en stor wokpanne eller kjele. Tilsett hvitløk og den marinerte kyllingen samtidig og stekes gjennomstekt.
- Ha oppi alle grønnsakene og stekes i ca. 3-4 min, eller hvor sprø/myke du ønsker.
- Ha oppi nudlene og sausen og blandes godt opp slik at sausen trekker seg inn og får en fin farge i noen minutter til, så er denne klar til servering. Om du ønsker ekstra kick, syns vi Sriracha eller chili olje er veldig godt til.
TIPS:
- Jeg bruker Mendake Oriental Style (rød pakke) sin tynne og tørkede nudler i denne oppskriften. Kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Du kan fint bruke andre merker, og smak gjerne litt til om du bruker tykkere nudler.
- Lys og mørk soyasaus kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Merket Lee Kum Kee anbefales.
- Asiatisk kylling buljong anbefales fra merket Ajimoto eller asiatisk Knorr.
- Juster gjerne mengde grønnsaker selv, f.eks. mindre brokkoli om du liker mer bambus osv.
Ha en fin dag,
Klem TuTu