Stekte Nudler Med Kylling Og Grønnsaker

En ny versjon av storfavoritten; stekt nudler med biff. Denne gangen med saftig kylling, litt andre grønnsaker, men den samme smaksrike sausen. Denne lager du enkelt på 30 min, og perfekt om du ønsker å kose deg med noe asiatiske før jula, eller i romjulen mellom all julematen 🙂

Ingredienser 4 porsjoner

  • MARINADE
  • 400 g kyllingbryst

  • 1 ss maisenna

  • 1 ss østersaus

  • 1 ss olje

  • GRØNNSAKER
  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 1 bokser bambus

  • 1 brokkoli i buketter

  • 1 paprika i skiver

  • 1/2-1 løk i strimler

  • SAUS
  • 1 ss lys soyasaus

  • 1 ss mørk soyasaus

  • 1 ss østersaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss sukker

  • 1 ss asiatisk kylling buljong

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • ANNET
  • 350 g tørkede eggenudler (les tips)

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk instagram 🙂

  1. Del kylling i tynne strimler og marines i en bolle i minst 15 minutter mens du forbereder andre ingredienser.
  2. Videre forbereder du grønnsakene og bruk gjerne denne metoden for brokkoli slik at de får en jevn koketid med resten. Her deler jeg de i litt mindre buketter og tar de trekke i vann opptil 2 min i stedet.
  3. Bland sammen sausen og kok nudlene til de akkurat slipper formen/al dente. Skyll godt av med kaldt vann.
  4. Varm 2 ss olje på middels høy varme i en stor wokpanne eller kjele. Tilsett hvitløk og den marinerte kyllingen samtidig og stekes gjennomstekt.
  5. Ha oppi alle grønnsakene og stekes i ca. 3-4 min, eller hvor sprø/myke du ønsker.
  6. Ha oppi nudlene og sausen og blandes godt opp slik at sausen trekker seg inn og får en fin farge i noen minutter til, så er denne klar til servering. Om du ønsker ekstra kick, syns vi Sriracha eller chili olje er veldig godt til.

TIPS:

  • Jeg bruker Mendake Oriental Style (rød pakke) sin tynne og tørkede nudler i denne oppskriften. Kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Du kan fint bruke andre merker, og smak gjerne litt til om du bruker tykkere nudler.
  • Lys og mørk soyasaus kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Merket Lee Kum Kee anbefales.
  • Asiatisk kylling buljong anbefales fra merket Ajimoto eller asiatisk Knorr.
  • Juster gjerne mengde grønnsaker selv, f.eks. mindre brokkoli om du liker mer bambus osv.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*