Spicy Karamellisert Kylling

Tidligere i år delte jeg en av mine favoritt barndomsretter med dere, som rask ble blant de mest populære rettene på bloggen. Det er helt utrolig hvor raskt dette året har gått, og i dag deler jeg en ny, enklere og spicy versjon, som du også enkelt kan lage mild uten chili for de minste 🙂 Her har vi en litt lengre koketid slik at den gode salte og søte karamellsmaken skal trekke seg i kjøttet. Resultatet gir smaker av umami da vi bruker både fiskesaus og kokosvann, med glinsende karamellisert kjøtt. Denne retten er helt nydelig sammen med ris og litt friske og sprø grønnsaker til.

Ingredienser for 4-5 porsjoner

  • 1,2 kg overlår (les tips)

  • 4 fedd hakket hvitløl

  • 2 hakket sjalottløk

  • 1-2 hakket chili

  • 1 løk i skiver

  • 3 dl kokosvann

  • 100 g brunt sukker

  • 6 ss fiskesaus

  • 3 ss olje

  • 1 ts pepper

  • TILBEHØR
  • Kokt ris

  • Grønnsaker som; agurk, salat, tomater eller kokt/dampet brokkoli, brokkolini, bok choy sukkererter, gulrøtter osv.

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk instagram 🙂

  1. Fjern bein på overlårene og del opp i spisestore biter på ca. 3×3 cm. Her får du ca.1 kg uten bein, så om du velger å bruke f.eks. overlår uten skinn, kan du veie oppmot 1 kg.
  2. Varm 2 ss olje i en dyp stekepanne eller stor kjele på medium høy varme. Fres hvitløk, sjalottløk og chili sammen til gyllen i 2-3 minutter.
  3. Tilsett fiskesaus og brunt sukker, og la det få et oppkok og smelte sammen til karamell i noen minutter.
  4. Vend inn kyllingen godt inn i karamellen så den får en jevn stekeskorpe i ca. 3-5 minutter.
  5. Etter et par minutter tilsetter du løk, kokosvann og pepper. Skru varmen opp til høy og la det koke mens du rører i blant. Løk: Dette er valgfritt, men den karamelliserte løken er helt nydelig sammen med risen og grønnsakene. 
  6. La det koke i 25-30 minutter etter hvor stor og tynn bunn pannen din er, for å redusere væsken og la smakene trekke seg inn i kjøttet.
  7. Senke til medium og slik at sausen tykner og karamelliserer de siste 2-5 minuttene for en fin farge. Her justerer du tiden selv etter hvor tykk saus du ønsker.
  8. Serveres med ris og gjerne agurk, tomater, salat eller andre grønnsaker til.

TIPS:

  • Bruk gjerne en fiskesaus med god aroma og ikke for salt i smak. Her hjemme foretrekker vi Chinsu eller Cha Trang brand til denne retten. Begge kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, og smak alltid til etter hvor søtt og salt du foretrekker.
  • Anbefales å bruke overlår av kylling med skinn og bein, da den tåler lengre steketid og holder seg saftig og god. Alternativet er lårfilet.
  • Kokosvann kan kjøpes fra asiatiske matbutikker og diverse helsekost butikker. Her bruker jeg Cocofina sin som har en søt og god smak. Smak til etter hvilken du bruker. Dersom du absolutt ikke får tak i eller ikke ønsker, kan du bruke vann.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*