Begynner du å bli lei av alt julematen? Denne aromatiske thai karrien tar deg maks 25 min å lage, og er virkelig nydelig om du trenger et avbrekk fra julesmakene. Det beste i en god curry for meg, er den smakfulle sausen. Her har jeg derfor laget med ekstra saus for oss som elsker det 🙂 Perfekt om du ønsker å bruke opp restegrønnsaker fra kjøleskapet, lage vegetarisk med f.eks. tofu eller bruke andre proteiner som svin eller biff.
Ingredienfor for 4-5 porsjoner
600 g kylling overlår
300 g poteter (3 stk)
2 gulrøtter
1/2-1 rødløk i skiver
4 dl kokosmelk
2 dl vann
5 ss yellow curry paste
2 ss olje
2 ss sukker
1 ss fiskesaus
- TILBEHØR
Kokt ris
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
Merk at jeg bruker måleskjeer i alle mine oppskrifter for helt konkrete mål. 1ss = 15 ml 🙂
- Del kyllingen i spisestore biter, poter og gulrøtter i skiver på maks 1 cm tykkelse. Fres kylling i olje i på medium høy varme du du får stekeskorpe
- Tilsett curry paste og vend godt med kyllingen før du har oppi poteter og gulrøtter.
- Tilsetter 2 dl av kokosmelken sammen med 2 dl vann. Sett på lokk og la det koke i 10 min eller til grønnsakene er møte.
- Tilsett de siste 2 dl av kokosmelken sammen med løk, sukker og fiskesaus. Smak til etter hvor søtt eller salt du ønsker.
- La curryen få et koke i ca. 3-5 minutter til mens du rører av og til, så er klar til å serveres med ris.
TIPS:
- Du kan også bytte ut med lårfilet eller kyllingbryst om du foretrekker uten bein. Koketiden vil da være mye kortere, så juster etter hva du bruker.
- Jeg bruker gul curry paste og kokosmelk fra Aroy-D, som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Andre grønnsaker som bambus, gulrøtter, squash, brokkoli osv. kan også brukes.
Ha en fin dag,
Klem TuTu
Hvor lenge kan curry pasten være åpen i kjøleskap? 😊
Heisann! Jeg bruker Aroy-D sin som følger med lokk, og den står god i mange mnd i kjøleskapet, men les gjerne “best før” på boksen 🙂