Jordbær Og Sjokolade Mochi

Ønsker du å lage en unik og nydelig dessert i julen? Disse lekre mochiene består av tre ulike lag der to av dem er den klassiske kombinasjonen; jordbær og sjokolade. Pakket inn med det ytterste laget som er japansk mochi. Her får du sammensetningen av myk og chewy mochi, søt og sprø sjokolade sammen med saftige jordbær. Veldig gøy som aktivitet med familien, og du finner også andre varianter og fyll her.

ingredienser til 6 store mochi

 • MOCHI
 • 150 ml vann

 • 100 g glutinous rice flour

 • 100 g sukker

 • 1 ts vanilje sukker

 • Noen dråper rosa/rød konditorfarge (kan sløyfes)

 • Potetmel

 • FYLL
 • 200 g melkesjokolade

 • 6 store jordbær

FREMGANGSMÅTE:

Ønsker du å se hvordan deigen ser ut før jeg flater den ut, sjekk mochi ice cream oppskriften her 🙂

 1. Start med å rense og tørke jordbærene godt. Fjerne kun stilken og ikke kutt for langt inn slik at de ikke gir fra seg vann.
 2. Smelte sjokolade over vannbad i en bolle. Her kan du også bruke andre typer sjokolader som du foretrekker. Hell sjokoladen over i en dyp skål. Tre en jordbær av gangen i et grillspyd (eller andre måter) og dypp jordbærene oppi. La de avkjøles kaldt i et stekebrett helt til sjokoladen er ordentlig hard.
 3. Bland sammen sukker, glutinous rice flour og vanilje sukker i en bolle. Tilsett deretter vann, konditorfarge og visk godt sammen. 
 4. Dekk bollen din med plastfolie, stikk noen hull og putt den i mikrobølgeovnen i 2,5 min på 600 watt. 
 5. Ta ut deigen og bland godt med en slikkepott. Dekk med plastfolie igjen og inn i mikrobølgeovnen igjen i ca.1 – 1 min og 15 sek til. Du vet at deigen er klar når det ikke lenger er noe væske, og fargen er blitt transparent.
 6. Strø et tykk lag med potetmel på et brett. Bruk slikkepotten og bland deigen godt opp før du vender den over potetmelet.
 7. Strø et godt lag til med potetmel over deigen, og bruk enten håndflaten (deigen er varm så pass godt på 🙂 ), eller en kjevle til å flate ut deigen til en stor rektangel på maks 1 cm tykkelse.
 8. Dekk formen med plastfolie og avkjøles i kjøleskapet til deigen blir helt kald i 30-40 min (eller ute i kulden for kortere tid).
 9. Del deigen i 6 store firkanter. Børst godt av potetmelet og pensle den ene siden av deigen med vann. Dette gjør vi for at deigen og sjokoladen skal klistre seg fast til hverandre.
 10. Legg den spisse delen av jordbærene som er dyppet i sjokolade ned i midten av deigen. Brett kantene sammen og klyp deigen godt. Vær forsiktig slik at toppen ikke revner, og du kan gjerne klippe litt av deigen vekk dersom det er for mye eller ujevn i bunnen.
 11. Om du ønsker litt sesamfrø som pynt, kan du pensle litt vann på tuppen og dippe mochiene i sesamfrø.
 12. Legges kald i minst 15-30 minutter før disse serveres. Foretrekker du romtemperatur og ikke like mye knekk på sjokoladen, kan du ta de ut litt før servering. Disse kan fint lages kvelden før, og bør spises opp innen tre dager om du oppbevarer kaldt i lufttett boks.

TIPS:

 • Glutinous rice flour kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Sweet rice flour eller mochi flour kan også brukes.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

2 Comments

 1. Frederik

  Hvordan ble de rød? Mine ble hvite?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*