Crispy Pork Med Pannekaker Og Tilbehør

Hva med å prøve en asiatisk vri på juleribben i år? Denne idéen fikk jeg etter at vi hadde noe resteribbe til overs, og etter både versjoner av bao buns, asiatisk juletallerken og risnudler, bestemte jeg meg for å lage en ny vri av crispy duck, bare med den gode juleribben 🙂

Både jeg og Tuan er enige om at denne versjonen nesten kan slå den klassiske crispy duck. Det beste er at du kan bruke opp ribben, grønnsaker fra kjøleskapet, eller om du er som oss og har frosne pannekaker i fryseren 🙂 Sammen med lekre og syltede neper, får du virkelig en frisk og smaksrik julemiddag som du ikke blir lei av!

Innkjøp: Gode råvarer og godt kvalitet på kjøttet gir det beste resultatet for både svor og smak. Gå gjerne til innkjøp av økologisk ribbe om du har muligheten til det, enten hos slakteren eller store matbutikker. Pass på at ribben har et godt lag med fett under skinnet, slik at du får et resultat med ordentlig sprø svor.

Ingredienser til 4 porsjoner

  • Ca. 800 g ferdigstekt ribbe

  • Pannekaker etter ønsket mengde (les tips)

  • 1 purreløk i strimler (kun den hvite delen)

  • 1 agurk i strimler

  • SYLTET NEPER
  • 500 g neper

  • 2,5 dl hvit eddik (7%)

  • 100-125 g sukker

  • 1/4 ts salt

  • SAUS
  • 0,5 dl vann

  • 2 dl hoisinsaus

  • 2 fedd hakket hvitløk

  • 2 ss sukker

  • 2 ss olje

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ts sesamolje

FREMGANGSMÅTE:

  1. Jeg foretrekker å sylte neper kvelden før for å få den lekre fargen som kommer fra skallet. Vask nepene og del opp i skiver på maks 0,5 cm. Blandes godt med eddik, sukker og salt.
  2. Settes i krukke til sylting. Dersom du har dårlig tid, kan du dele opp i så tynne skiver som du klarer, og sylte i rundt 30 min. Gulrøtter, rødkål eller daikon kan også brukes til denne oppskriften.
  3. Til ribben kan du bruke resteribbe, steke en helt ny en eller bruke denne oppskriften her.
  4. Lag sausen ved å frese finhakket hvitløk i litt olje på medium høy varme til den får en fin gyllenbrun farge. Tilsett hoisinsaus, sukker og soyasaus (sukkermengden justeres etter hvilke hoisisnsaus du bruker).
  5. Bland godt sammen før du tilsetter vann. Senk varmen til medium og la sausen koke og tykne slik at vi kan smøre den ut på pannekaken i ca. 4-5 minutter. Skru av varmen og ha sesamoljen i helt til slutt. Serveres varm eller lun.
  6. Del opp purreløk og agurk. Damp de frosne pannekakene i ca. 5 minutter etter hvor mange du damper av gangen. Eller varmes i mikroen til de er varme.
  7. Del opp ribben og legg alle elementene hver for seg på bordet. Pannekakene skal serveres varme, gjerne i bambusdamperen eller med et håndkle dekket over.
  8. Ta en pannekake og smør et jevnt lag i midten med hoisinsausen. Legg på grønnsakene og syltede neper. Topp med litt ribbe, rull sammen og nyt 🙂

TIPS:

  • Frosne pannekaker kan kjøpes fra asiatiske matbutikker eller diverse store matbutikker.
  • Du kan fint bruke de samme ingrediensene til å sylte andre grønnsaker som gulrøtter, rødkål og daikon.
  • Jeg foretrekker hoisinsaus fra merket Flying Goose fra asiatiske matbutikker. Bruker du andre merker kan du smake.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*