Bao Buns Med Ribbe Og Hoisinsaus

God romjul! Håper alle har dere har hatt en riktig fin julefeiring med familien 🙂 I dag deler jeg en ny oppskrift på hvordan du kan bruke opp resteribben med fluffy bao buns, syltede neper og en smakfull hoisinsaus. Denne kombinasjonen ble en stor hit hos oss, da sammensetningen gjør ribben ekstra frisk og gir andre smaker enn den ellers tunge julematen. Til denne kan du bruke hvilken som helst ribbe oppskrift om du ikke har resteribbe, eller oppskriften min her. Ta også gjerne en titt på andre ribbe oppskrifter som du kan bruke resteribben til her 🙂

Ingredienser til 4 porsjoner

  • Ca. 500-600 g ferdigstekt ribbe

  • 8 frosne bao buns eller hjemmelagde

  • Salatblader

  • Ristede sesamfrø (valgfritt)

  • SYLTET NEPER
  • 500 g neper

  • 2,5 dl hvit eddik (7%)

  • 100-125 g sukker

  • 1/4 ts salt

  • SAUS
  • 1 dl hoisinsaus

  • 1 ss vann

  • 1 fedd hakket hvitløk

  • 1 ss sukker

  • 1 ss olje

  • 1 ts soyasaus

  • 1 ts sesamolje

FREMGANGSMÅTE:

  1. Jeg foretrekker å sylte neper senest kvelden før for å få den lekre fargen som kommer fra skallet. Vask nepene og del opp i skiver på maks 0,5 cm. Blandes godt med eddik, sukker og salt.
  2. Settes i krukke til sylting. Dersom du har dårlig tid, kan du dele opp i så tynne skiver som du klarer, og sylte i rundt 30 min. Gulrøtter, rødkål eller daikon kan også brukes til denne oppskriften.
  3. Lag sausen ved å frese finhakket hvitløk i litt olje på medium høy varme til den får en fin gyllenbrun farge. Tilsett hoisinsaus, sukker, vann og soyasaus (sukkermengden justeres etter hvilke hoisisnsaus du bruker).
  4. Bland godt og senk varmen til medium og la sausen koke og tykne slik at vi kan smøre den ut på pannekaken i ca. 3-5 minutter. Skru av varmen og ha sesamoljen i helt til slutt. Serveres varm eller lun.
  5. Lag dine egne bao buns eller kjøp frosne og damp de opp i ca. 10-12 minutter. De skal være varme ved servering.
  6. Brett ut bao bunsene forsiktig og smør et jevnt lag med sausen på insidene. Legg på salat nederst og topp med noen skiver av neper og noen biter ribbe.
  7. Dryss gjerne på litt ristede sesamfrø om ønskelig og serveres varme.

TIPS:

  • Frosne bao buns kan kjøpes fra asiatiske matbutikker eller diverse store matbutikker.
  • Du kan fint bruke de samme ingrediensene til å sylte andre grønnsaker som gulrøtter, rødkål og daikon.
  • Jeg foretrekker hoisinsaus fra merket Flying Goose fra asiatiske matbutikker. Bruker du andre merker kan du smake.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*