Endelig en ny versjon av en av bloggen mest populære oppskrifter gjennom de siste to årene 🙂 Takk til alle gode tilbakemeldinger vi har fått på denne oppskriften både her og i boka. I dag har jeg laget en ny og enda enklere versjon, men som fortsatt har de gode smakene. Denne sausen er tykkere og bruker derfor mindre tid til å trekke seg inn i de tynne nudelstrengene, sammenlignet med forrige oppskrift. Her får du også deilige grønnsaker til som du kan variere og bytte ut med det du foretrekker.
PS! Ønsker du å gi bort kokebøker til matglade sjeler til jul? Akkurat nå finner du boka mi på maks rabatt og ekslusivt med signatur 🙂 Klikk her for å se på tilbudet.
Ingredienser 4
- MARINADE
300 g biff mørbrad
1 ss maisenna
1 ss soyasaus
1 ss olje
1 ts natron
1/2 ts pepper
- GRØNNSAKER
250 g pak choy
2 bokser bambus (225 g per)
1 gulrot i strimler
1 løk i strimler
1 fedd hakket hvitløk
- SAUS
1 ss lys soyasaus
1 ss mørk soyasaus
1 ss østersaus
1 ss sesamolje
1 ss sukker
1 ss asiatisk kylling buljong
1/2 ts salt
- ANNET
350 g tørkede eggenudler (les tips)
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!
- Del biffen i tynne strimler og marines i en bolle i minst 15 minutter mens du forbereder andre ingredienser.
- Del bok choy opp i mindre deler og resten av grønnsakene som beskrevet i ingredienserlisten. Bland sammen sausen og kok nudlene til de akkurat slipper formen/al dente. Skyll godt av med kaldt vann.
- Varm 2 ss olje på middels høy varme i en stor wokpanne eller kjele. Tilsett hvitløk og den marinerte biffen samtidig og stekes til biffen får en fin og jevn stekeskorpe.
- Ha først oppi bok choy og stekes i ca. 2-3 minutter før du tilsetter resten av grønnsakene og steker i 2-3 minutter til.
- Ha oppi nudlene og sausen og blandes godt opp slik at sausen trekker seg inn og får en fin farge i noen minutter til, så er denne klar til servering. Om du ønsker ekstra kick, syns vi Sriracha eller chili olje er veldig godt til.
TIPS:
- Bok choy kan kjøpes fra asiatiske matbutikker eller diverse vanlig dagligvare. Andre grønnsaker som brokkoli, brokkolini, sukkererter kan også brukes.
- Jeg bruker Mendake Oriental Style (rød pakke) sin tynne og tørkede nudler i denne oppskriften. Kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Du kan fint bruke andre merker, og smak gjerne litt til om du bruker tykkere nudler.
- Lys og mørk soyasaus kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Merket Lee Kum Kee anbefales.
- Asiatisk kylling buljong anbefales fra merket Ajimoto eller asiatisk Knorr.
Ha en fin dag,
Klem TuTu