Stekt Nudler Med Biff Og Grønnsaker

Endelig en ny versjon av en av bloggen mest populære oppskrifter gjennom de siste to årene 🙂 Takk til alle gode tilbakemeldinger vi har fått på denne oppskriften både her og i boka. I dag har jeg laget en ny og enda enklere versjon, men som fortsatt har de gode smakene. Denne sausen er tykkere og bruker derfor mindre tid til å trekke seg inn i de tynne nudelstrengene, sammenlignet med forrige oppskrift. Her får du også deilige grønnsaker til som du kan variere og bytte ut med det du foretrekker.

PS! Ønsker du å gi bort kokebøker til matglade sjeler til jul? Akkurat nå finner du boka mi på maks rabatt og ekslusivt med signatur 🙂 Klikk her for å se på tilbudet.

Ingredienser 4

  • MARINADE
  • 300 g biff mørbrad

  • 1 ss maisenna

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss olje

  • 1 ts natron

  • 1/2 ts pepper

  • GRØNNSAKER
  • 250 g pak choy

  • 2 bokser bambus (225 g per)

  • 1 gulrot i strimler

  • 1 løk i strimler

  • 1 fedd hakket hvitløk

  • SAUS
  • 1 ss lys soyasaus

  • 1 ss mørk soyasaus

  • 1 ss østersaus

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss sukker

  • 1 ss asiatisk kylling buljong

  • 1/2 ts salt

  • ANNET
  • 350 g tørkede eggenudler (les tips)

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

  1. Del biffen i tynne strimler og marines i en bolle i minst 15 minutter mens du forbereder andre ingredienser.
  2. Del bok choy opp i mindre deler og resten av grønnsakene som beskrevet i ingredienserlisten. Bland sammen sausen og kok nudlene til de akkurat slipper formen/al dente. Skyll godt av med kaldt vann.
  3. Varm 2 ss olje på middels høy varme i en stor wokpanne eller kjele. Tilsett hvitløk og den marinerte biffen samtidig og stekes til biffen får en fin og jevn stekeskorpe.
  4. Ha først oppi bok choy og stekes i ca. 2-3 minutter før du tilsetter resten av grønnsakene og steker i 2-3 minutter til.
  5. Ha oppi nudlene og sausen og blandes godt opp slik at sausen trekker seg inn og får en fin farge i noen minutter til, så er denne klar til servering. Om du ønsker ekstra kick, syns vi Sriracha eller chili olje er veldig godt til.

TIPS:

  • Bok choy kan kjøpes fra asiatiske matbutikker eller diverse vanlig dagligvare. Andre grønnsaker som brokkoli, brokkolini, sukkererter kan også brukes.
  • Jeg bruker Mendake Oriental Style (rød pakke) sin tynne og tørkede nudler i denne oppskriften. Kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Du kan fint bruke andre merker, og smak gjerne litt til om du bruker tykkere nudler.
  • Lys og mørk soyasaus kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Merket Lee Kum Kee anbefales.
  • Asiatisk kylling buljong anbefales fra merket Ajimoto eller asiatisk Knorr.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*