Ovnbakt Laks Med Hoisinsaus Og Grønnsaker

Annonse SALMA

Nå som vi nærmer oss julesesongen, har jeg i samarbeid med SALMA utviklet fire nye retter der tre av dem er enkle, raske og smakfulle småretter som passer perfekt på festbordet som en frisk smaksopplevelse. Disse nydelige smårettene finner du her.

Den siste retten har vi gått for et nydelig alternativ til de som ønsker fisk, med aromatiske asiatiske smaker. Denne tar deg ikke den lange tiden å lage, og hele prosessen er enkel med et resultatet av gode smaker til hele familien. Ovnsbakt laks med wokede grønnsaker, nydelig hoisinsaus og syltede rødkål som et frisk element. Perfekt både i hverdagen og til julesesongen 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

 • 600 g SALMA belly loin

 • 400 g kokt ris

 • Salt og pepper

 • WOKEDE GRØNNSAKER
 • 4 bok choy

 • 1 gulrot

 • 1 fedd hakket hvitløk

 • 1/2 ts salt

 • 2 ss nøytral olje

 • HOISIN SAUS
 • 1 fedd hakket hvitløk

 • 1 dl hoisinsaus

 • 1 dl vann

 • 1 ss nøytral olje

 • 1 ss soyasaus

 • 1 ss østerssaus

 • 1/2 ss sukker

 • 2 stk stjerneanis

 • SYLTET RØDKÅL
 • 300 g rødkål

 • 1 dl hvit eddik (7%)

 • 3 ss sukker

 • 1/4 ts salt

FREMGANGSMÅTE:

 1. Start med å lage den syltede rødkålen ved å blande sammen rødkål, eddik, sukker og salt i en stor bolle. Blandingen bør stå i minst 30 min, men vi anbefaler å lage den kvelden før eller noen dager i forveien for mer smak og finere farge. Holder seg fint i lufttett boks i opptil 2 uker.
 2. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme. Legg laksen på et kledd stekebrett og ha på litt pepper på begge sider. Stek laksen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Steketiden tilpasses preferanser og tykkelsen på laksen.
 3. Deretter lager vi sausen. Bland sammen alle ingrediensene og la sausen få et oppkok på middels høy varme, la den deretter putre videre i 7-8 minutter. Sausen er ferdig når den har tyknet noe.
 4. Riv bok choy i blader og del gulroten i tynne skiver. Varm en panne på middels høy varme med litt olje. Fres hvitløkten til gyllen og tilsett grønnsakene og salt. Wok i 3-4 minutter og legg over på et stort fat.
 5. Anrett ved å legge laksen over grønnsakene og øs over hoisinsausen. Server med ris og syltet rødkål.

TIPS:

 • Du kan også bruke andre grønnsaker som sopp, brokkoli, brokkolini, sukkererter osv.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*