Kylling Wonton Nudelsuppe

Den perfekte retten for dette kjølige været! Det er lite som minner meg like mye om barndommen som wontons. Hver gang mamma hadde fri helgene, satt jeg, henne og lillebror sammen på kjøkkenet for å brette disse. Det ble de merkeligste og mest unike formene til tider, men smakene var fortsatt de samme. Smakfulle, saftige og myke wontons sammen med mammas enkle, men dype og gode kraft 🙂

Ingredienser for 4-5 porsjoner<br>MERK at jeg bruker måleskjeer i alle mine oppskrifter

  • FYLL
  • 200 g kylling kjøttdeig

  • 8 scampi

  • 1 hakket vårløk

  • 1 ts soyasaus

  • 1 ts vann

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts sesamolje

  • 1/2 ts sukker

  • 1/4 ts pepper

  • 1/4 ts salt

  • SUPPE
  • 1,5 l vann

  • 2 ss kylling buljong

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss østersaus

  • 1/2 ss sesamolje

  • 1/2 ts salt

  • TILBEHØR
  • Pak choy delt i fire båter

  • 200-250 tørkede eggnudler

  • 8 tørket shitake sopp eller andre aromatiske sopper

  • Hakket vårløk eller koriander

  • Svart pepper

FREMGANGSMÅTE:

  1. Mariner fyllet til wontons i en bolle. Denne bør stå i minst 30 min eller lages kvelden før.
  2. Legg soppene i en stor bolle og hell 1 liter kokende vann over. Legg på et fat over bollen og la soppen bløtes i ca. 20-30 minutter. Skyll med kaldt vann og klem ut alt vannet fra soppene. Deles i ønskelige store skiver. Dette trinnet kan fint gjøres flere timer i forveien eller kvelden før.
  3. Koke opp eggnudler og skyll av med lunkent vann.
  4. Legg 1/2 ss med fyll i midten av wonton arket. Deretter pensler du litt vann langs kantene på arket. Du kan velge å brette enten metode 1 eller metode 2 ; her kan du velge å enten brette en rektangel eller trekant i trinn 2. Her fikk jeg ca. 26 wontons.
  5. Kok opp ingrediensene til kraften på høy varme sammen med shitakesopp i en stor kjele. Når den koker, senker du varmen til middels og lar den koke videre i ca. 5 minutter.
  6. Skru varmen opp på høy varme. Når kraften fosskoker, legger du oppi wontons. De bør kunne ha plass til å flyte opp uten å dekke hverandre.
  7. Når de flyter opp til overflaten, legger du inn bok choy og på lokk og lar de koke i 3-4 minutter til, til gjennomkokte.
  8. Fordel nudlene i boller, og øs over med wontons, bok choy og kraften. Ha gjerne litt hakket vårløk, pepper og chili olje om du ønsker ekstra kick.

TIPS:

  • Frosne wonton ark kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Tines på kjøkkenbenken noen timer før bruk eller i kjøleskapet kvelden før.
  • Shitake sopp kjøpes også fra asiatiske matbutikker.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*