Kylling Udon Suppe

Hva med å kose deg i helgen med en varm og smakfull bolle med nudelsuppe? Udon er Tuans favoritt type nudler, som vi bruker mye både til stekte nudler og supper her hjemme. Disse er store, tykke, myke og chewy i konsistensen. Her kan du bruke både frosne eller i vakuumpakker, etter hva du får tak i. Sammen med sprøstekt kylling og andre gode tilbehør, er denne virkelig nydelig i det mørke vinterværet. Denne kan også serveres med bløtkokt egg eller ramen egg om du ønsker her.

PS! Serverer du ramen eller eggnudler, kan du justere litt på mengde base som vi blander inn da kraften, da den kan virke litt saltere til tynnere nudler.

INGREDIENSER FOR 4 PORSJONER

 • 600 g kylling overlår

 • 3 ss olje til steking

 • 1/2 ts salt

 • Pepper

 • KRAFT
 • 2,5 dl base

 • 1,5 l vann

 • TILBEHØR
 • 4 porsjoner udon nudler (les tips)

 • Mais

 • Hakkede vårløk

 • Ristede sesamfrø

 • Chili flakes eller olje

FREMGANGSMÅTE:

 1. Kok opp basen fra denne denne oppskriften. Har du den allerede som meg i kjøleskapet, tar du ut 2,5 dl og blander med 1 liter vann. La suppen få et ordentlig oppkok og la den deretter stå varm på medium varme mens du steker kyllingen og koker udon.
 2. Kok udon til de akkurat slipper formen i kokende vann. Sil av og skyll godt med lunkent vann.
 3. Fileter kyllingen og dryss på med 1/2 ts salt + pepper fordelt på begge sidene av alle filetene. Varm olje i en kjele på medium høy varme og stek kyllingen med skinnet ned først i ca. 5-6 minutter, frem til skinnet blir gyllenbrun og sprø. Snu og stekes i ca. 2-3 minutter til. Legg kyllingen over på et fat og del opp i spisestore biter.
 4. Skru kraften på høy varme igjen. Legg udon i en bolle og hell varme kraften over. Topp med kylling, mais, hakket vårløk og ristede sesamfrø. Ønsker du ekstra kick kan du smak til med chili flakes eller olje.

TIPS:

 • Du kan også servere med ramen eller eggnudler, men juster da litt på mengde base vi blander inn da kraften kan virke litt saltere til tynnere nudler.
 • Udon nudler kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, enten frosne eller i vakuumpakker.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*