Innbakte Pølseblomster

I form av de søte blomster! Disse kinesiske pølsebrødene kjøpte vi alltid i alle varianter på ferier og China Town. Det beste med denne deigen er at det krever ingen maskiner eller elting. Her blander vi enkelt alle ingrediensene i en kjele og rører rask sammen så den former seg sammen som en deig. Resultatet eller heving og steking blir helt magisk luftige brød som smelter i munnen. Med pølser og topping er denne en sikker vinner i matpakken til barna, på turer eller frokost/lunsj til familien i helgene 🙂

INGREDIENSER FOR 6 store pølsebrød<br>PS! jeg bruker måleskjeer for presise oppskrifter!

  • DEIG
  • 300 g hvetemel

  • 50 g smør

  • 25 g sukker

  • 1,5 dl melk

  • 2,5 ts tørrgjær

  • 1/4 ts salt

  • 1 egg

  • TILBEHØR
  • 6 ostegrill pølser (les tips)

  • Ketchup

  • Majones/sennep

  • Sesamfrø

  • Hakkede vårløk

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk instagram!

  1. Smelt smør og melk sammen på milddels varme i en passelig stor kjele til smøret akkurat er smeltet. Løft kjelen av platen.
  2. Visp deretter inn sukker og egg, og rør til sukkeret er oppløst. Ha oppi tørrgjær (temperaturen skal være varmere enn romtemperatur, dette gjør at heve prosessen går raskere). Bruk vispen og rør par runder i blandingen. La blandingen stå urørt i ca. 3 minutter.
  3. Bland sammen hvetemel og salt. Bruk en tresleiv eller lignende og bland deigen sammen i sirkelbevegelser til den slipper kjelen, og blir jevn og fin. La deigen bli liggende i kjelen eller velt den over i en bakebolle. Dekk over og la den heve ved et lunt og varmt sted i ca. 1 time til deigen bobler seg.
  4. Strø litt mel på kjøkkenbenken, velt ut deigen og kna den lett sammen. Fordel deigen i 6 like store boller på ca. 100 g hver.
  5. Kjevle ut en bolle av gangen med litt mel under til en avlang form. Legg pølsen midt på deigen.
  6. Klem kantene tett sammen og rull dem frem og tilbake slik at du får en glatt deig. Pakk deretter inn de resterende pølsene.
  7. Dekk en eller to stekebrett med bakepapir. Disse skal etterheves og hever også i ovnen, så om du ikke ønsker at de skal vokse sammen, kan du steke i to omganger.
  8. Bruk en skarp kniv og del hver rull i seks like store biter. Plasser en bit i midten og de resterende fem rundt slik at du får en fin blomst. Det lønner seg å ha litt mellomrom (o,5 – 1 cm) mellom hver bit da de hever en del. Dekk med kjøkkenhåndkle over og la begge brettene etterheve i ca. 30 min til ved et lunt og varmt sted.
  9. Forvarm ovnen på 175 grader over og under varme. Om du steker i to omganger, lar de det andre brettet fortsatt stå å heve. Pensle med litt melk på og langs deigen. Her kan du enten velge å drysse på med ketchup og majones/sennep nå, eller gjøre det etter at de er ferdig stekte. Dryss også på med litt sesamfrø og hakket vårløk.
  10. Stekes midt i ovnen i ca. 20-22 minutter. Ta ut de ferdigstekte pølsebrødene og stek det andre brettet.
  11. Avkjøles på en rist og nytes varme eller lune. Vi elsker ketchup her hjemme og dipper alltid ekstra for mer smak 🙂

TIPS:

  • Her bruker jeg en pk med 6 store ostegrill slik at brødene blir store og fine. Du kan også bruke mindre grillpølser, baconpølser eller lignende.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*