Kinesisk Biff Curry

Den dedisert mest etterspurte oppskriften i mine kanaler 🙂 Jeg har nølt lenge med å lage denne oppskriften, da jeg har fått inn mange ulike innspill og bilder på hvordan retten skal være. Her har jeg derfor laget etter hvordan jeg husker den smakte fra min lokale restaurant, sammen med noen endringer for å tilpasse smakene våre her hjemme 🙂 Resultatet ble en utrolig velbalansert curry med herlig saus, grønnsaker og den møre og gode biffen som i mine kinesiske oppskrifter.

ingredienser for 4-5 porsjoner

  • MERK! Jeg bruker måleskjeer for helt presise oppskrifter!
  • BIFF MARINADE
  • 400 g biff mørbrad

  • 2 ss maisenna

  • 2 ss vann

  • 1 ss matoljeolje

  • 1 ts natron

  • ½ ts salt

  • CURRY SAUS
  • 7 dl vann

  • 3 ss maisenna

  • 3 ss lys soyasaus

  • 3 ss karripulver

  • 2 ss oystersaus

  • 2 ss sukker

  • 1 ss asiatisk kylling buljong pulver

  • GRØNNSAKER
  • 225 g bambus x2 (2 bokser)

  • 225 g vannkastanje

  • 100 g frosne erter

  • 1 stor gulrot i skiver

  • 1 løk i skiver

  • ANNET
  • Kokt ris

  • Olje til steking

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk instagram!

  1. Skjær biffen i spisestore biter på maks 0,5 cm i tykkelse. Ha biffen i en bolle og tilsett vann for å løse bitene fra hverandre. Bland sammen maisenna, natron og salt, og vend biffstykkene godt i blandingen.
  2. Bruk god tid for å smøre blandingen jevn på alle bitene. Bland inn oljen til slutt. Du kan gjerne legge ett og ett kjøttstykke i en bunke, slik at det går raskere å steke dem senere.
  3. La biffen marinere i minst 15 minutter mens du forbereder de andre ingrediensene. Bland sammen sausen og kutt opp grønnsakene.
  4. Varm opp ca. 0,5–1 cm dyp olje på middels høy varme og legg en og en bit biff i oljen, slik at stykkene ikke klistrer seg fast i hverandre. Stekes i ca. 1 minutt på hver side, eller til den har fått en fin brunfarge. La kjøttet renne av seg på et papir.
  5. Ha 2 ss med olje i samme panne og stek alle grønnsakene sammen på middels høy varme i ca. 2 minutter. Hell inn sausen og ha biffen tilbake i kjelen. La det koke på fortsatt middels høy varme mens du rører jevnlig i ca. 5 minutter eller til den tykkelsen du ønsker på sausen.
  6. Serveres med ris.

TIPS:

  • Lys soyasaus er fra merket Lee Kum Kee og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Denne er tilnærmet lik andre “vanlige” soyasauser, med unntak av hvis du bruker Kikkoman. Sistnevnte er ofte mer konsentrert og saltere i smak.
  • Asiatisk Knorr eller Ajimoto fra asiatiske matbutikker kan anbefales som kylling buljong. Disse gir aller best smak til retten.
  • Her bruker jeg karripulver fra Hindu som kan kjøpes fra vanlig dagligvarer. Andre merker kan også brukes, men smak til.
  • Du kan variere og bytte ut med andre grønnsaker som brokkoli, sopp, paprika osv.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

6 Comments

  1. Stemmer det at du bruker 7dl – 0,7l – vann til sausen? Hørtes mye ut…

  2. Har lett og lett etter Ajinomoto sin kylling buljong, men finner ikke. Endte opp med Cal Nort kylling buljong, tror du den vil fungere?

  3. Hva mener du med:
    “Varm opp ca. 0,5–1 cm dyp olje på middels høy varme”?

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*