Disse nydelige dumplingsene kalles også for har gow eller crystal dumplings pga. av det hvite og gjennomsikte inntrykket, og er blant de mest populære dim sum rettene vi pleier å bestille 🙂 Har gow arkene har en mykere og mer klebrig konsistens sammenlignet med vanlige dumplings ark. Denne gangen har jeg laget en ny variant med xo-sauce som dipp. Her får du en god umami smak, saftige dumplings og herlig sprø konsistens fra vannkastanje. Tradisjonelt lages disse med ferske bambus, men ettersom det kan være vanskelig å få tak i det her, har jeg brukt vannkastanje.
Ingredienser for ca. 22 stk
- FYLL
300 g scampi
75 g finhakket vannkastanje
2 ts sesamolje
1 ts potetmel
1 ts sukker
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
- ANNET
Har gow ark
XO-sauce
FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk instagram!
Her bruker jeg Har Gow ark fra merket Happy Belly som kan kjøpes frosne fra asiatiske matbutikker. Disse bør tines i minst 2 timer på kjøkkenbenken eller kvelden før i kjøleskapet.
- Vask og rens scampi og tørk godt av væsken. Gjør det samme med vannkastanjen.
- Finhakk halvparten og grovhakk resten for en god konsistens. Hakk vannkastanjen i små og fine terninger og ha det sammen med scampi i en bolle. Bland inn alle smakstilsetningene.
- Bruk hånda og bland fyllet sammen i sirkelbevegelser til du får en klebrig og fin fyll.
- Oppbevares i kjøleskapet i minst 30 minutter før bruk.
- Ha 1 ss fyll i midten av arket og bruk en av disse to brettemetodene; her eller her.
- Legg de med litt avstand i en kledd dampebrett eller bambusdamper. Dampes i ca. 10-12 minutter.
- Dryss på med xo sauce eller dippes i en skål med soyasaus. Her kan du også servere med soyasaus eller chili olje for en annen variasjon.
TIPS:
- XO-sauce kan kjøpes fra asiatiske matbutikker.
- Du kan fint også bruke vanlige dumplings-ark, men konsistensen er annerledes enn disse. Happy Belly sine ark kan kjøpes frosne fra asiatiske matbutikker.
Ha en fin dag,
Klem TuTu