En ny versjon av årets mest populære bao buns oppskrift 🙂 Denne gangen med frisk og kremet kimchi majones! Kimchi er koreansk nasjonal rett som består av fermenterte grønnsaker. Den mest kjente versjonen er med kinakål som hovedingrediens og har en frisk og syrlig smak som passer perfekt som tilbehør for mektige retter. I boka mi viser jeg en oppskrift vi alltid bruker, men kimchi kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker eller diverse dagligvarer.
Ingredienser for 6 bao buns
- MARINADE
1 kyllingbryst
1 ss soyasaus
1 ts sesamolje
1/2 ts pepper
- PANERING
50 g panko
4-5 ss mel
1/4 ts salt
1 stort sammenpisket egg
Olje til frityrsteking
- KIMCHI MAJONES
150 g hakket kimchi
4 ss majones
1/2-1 ts sukker
- ANNET
6 hjemmelaget bao buns eller frosne
Salat
Ristede sesamfrø
FREMGANGSMÅTE
- Start med å lage dine egne bao buns om du ønsker det. Bruker du frosne bao buns, kan du hoppe rett over til trinn 3.
- Dele kyllingbrystet på langs i tre, slik at du får tre flate og tynne skiver. Del deretter hver av dem igjen på midten i halv, slik at du ender med 6 skiver. Marineres i minst 15 min mens du enten lager blander sammen kimchi majonesen.
- Klem ut vannet fra kimchien og hakk opp i små biter. Bland inn majones og smak til med sukker etter hvor syrlig din kimchi er. Legges kald i kjøleskapet.
- Rett før du skal fritere kyllingen, kan du sette bao buns til damping i ca. 10-12 minutter. Tiden varierer om du bruker hjemmelagde eller frosne.
- Varm olje til fritering på medium høy varme – den bør være minst 4 cm dyp. Ha klart tre skåler med mel i den ene, panko i den andre og egg i den tredje.
- Dekk kyllingen først med mel, så over til egget før du dekker de godt med panko. Sjekk om oljen er klar ved å droppe litt panko i oljen. Oljen skal ikke ryke, og pankoen skal flyte opp med en gang og begynne å steke. Da kan du begynne å steke bitene oppi oljen.
- Det vil ta 5-6 minutter før de blir sprø og gyllenbrune, og snu gjerne 2-3 ganger innimellom. Legg de over på en rist eller et fat med papir på, slik at oljen renner ut.
- Åpne hver bao buns og legg på et salatblad i bunnen på hver. Legg den sprøe kyllingen over og topp med ønsket mengde kimchi majones. Ha gjerne på litt ristede sesamfrø om ønskelig.
TIPS:
- Frosne bao buns kan både kjøpes fra asiatiske matbutikker og diverse dagligvarer.
- Du kan også bruke andre grønnsaker som agurk, avokado, gulrot eller syltede gulrøtter.
Ha en fin dag,
Klem TuTu