Butter Mochi

Den perfekte helge-snacksen/kaken som vi nesten ikke tørr å lage i hverdagen, da det er vanskelig å stoppe å spise disse 🙂 Er du glad i mochi, rice cakes eller kaker med chewy og myk konsistens, bør du bare prøve å lage denne. Kremet smørsmak, passe søt og toppet med tørkede kokos som gir en herlig crunch på toppen. Denne sammensetningen er unik og må bare smakes på!

Er du glad i den sprø og gode skorpen og litt mer chewy mochi, prøv å fylle denne røren i muffinsbrett som denne oppskriften!

Ingredients

  • 400 g glutinous rice flour

  • 300 g sukker

  • 100 g smeltet smør

  • 2,5 dl lett melk

  • 2,5 dl kokosmelk

  • 3 egg

  • 1 ss vanilje ekstrakt/essens

  • 1,5 ts bakepulver

  • 1/4 ts salt

  • Kokosstrø

  • Smør til å pensle formen

FREMGANGSMÅTE:

  1. Forvarm ovnen på 175 grader, under og over varme. Pisk egg, melk og vanilje ekstrakt sammen med ballongvisk i en bolle.
  2. Bland sammen glutinous rice flour, sukker, bakepulver og salt. Tilsett halvparten av gangen i eggeblandingen og rør sammen med en tresleiv til du får en fin røre.
  3. Tilsett helt til slutt smeltet smør og kokosmelk, og rør sammen. Smør en ca. 23×33 cm stor form med smør. Hell røren oppi formen og dryss over med et jevnt lag med tørket kokos.
  4. Stekes midt i ovnen i ca. 55-65 minutter. Pass godt på de siste minuttene, da vi ønsker en delikat og fin brunfarge. Foretrekker du myk mochi steker du rundt 55 minutter, eller 65-70 min om du foretrekker litt mer chewy.
  5. Ta ut formen og la den avkjøles helt på en rist. Deles i spisestorebiter og serveres i romtemperatur. Jeg liker best når denne har fått ligget og avkjølt seg helt for best smak, og lager derfor som regel kvelden før servering. Kantene er ekstra gode og ferske samme dag, så de spises ofte først her hjemme om vi ønsker å smake, så sparer vi den myke midterste delen til dagen etter 🙂

TIPS:

  • Det som er morsomt med å lage mochi er at konsistensen endrer seg for hver dag og blir fastere. Jeg elsker konsistensen når de har fått stått i et par dager, da får du en fastere og mer chewy mochi.
  • Oppbevares i luftett boks opptil 3-4 dager. Du kan også oppbevare i kjøleskapet om du liker den kald, eller la den ligge på benken til romtemperatur før servering.
  • Glutinous rice flour kan kjøpes fra asiatiske matbutikker, f.eks. merket Cock Brand. Mochi flour kan også brukes.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*