La oss starte uken med en enkel og rask ovnbakt laks med smakfull teriyaki saus, på maks 30 min! Denne er virkelig perfekt til travle dager, og er en middag tilpasset både for store og små. Grønnsakene kan du variere som du vil, og denne er like god til ris som nudler 🙂
Ingredienser for 4-5 porsjoner
800 g laks
500 g bok choy
Pepper
Ris til 4 porsjoner
Ristede sesamfrø
Hakket vårløk
- TERIYAKI SAUS
1 fedd hakket hvitløk
2 dl vann
2 dl soyasaus
1 ss eddik (7%)
3 ss honning
2-3 ss brunt sukker
2 ss maisenna
1/2 ts revet ingefær
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen på 200 grader. Krydre laksen lett med litt pepper på begge sider, deles i porsjoner på 4-5 (kan også stekes hel), og legg den inn i midterste rille på et kledd stekebrett. Stekes i 10-15 minutter etter tykkelsen og hvor stekt du foretrekker.
- I mellomtiden lager du sausen ved å ha alle ingrediensene til sausen i en panne på middels høy varme. La den koke og tykne i ca. 5-7 min.
- Med bok choy kan du enten koke, dampe eller steke med litt olje i noen få minutter.
- Når laksen er ferdig stekt, legger du skivene på et fat og heller sausen over. Dryss gjerne på med litt sesamfrø. Du kan også servere laks og saus hver for seg, slik at man kan øse på ved servering. Nytes med kokt ris og grønnsaker.



TIPS:
- Her bruker jeg kikkoman er saltere enn andre soyasauer. Så om du bruker andre merker, smak gjerne til med mer sukker.
- Andre grønnsaker som brokkoli, brokkolini, blomkål, sukkererter, asparges og lignende kan anbefales. Bok choy kan kjøpes på diverse daligvare eller asiatiske matbutkker.
Ha en fin dag,
Klem TuTu