Tempura Med Ponzu

Annonse; Kikkoman Norge og Haugengruppen

Med stor glede kan jeg dele om mitt samarbeid med Kikkoman Norge. Dette er et merke vi lenge har brukt i vårt hushold, og som familien min har laget mange gode oppskrifter av helt siden jeg var liten.

Kikkoman er verdensledende innen soyasaus og per dags dato meste solgte produktet i den asiatiske kategorien i Norge. Med sin 300 år gammel historie fra Japan, produseres alle soyasauser med kun 4 rene nøkkelingredienser; soyabønner, hvete, salt og vann, etter høye kvalitetsstandarder.

I dag deler jeg oppskriften på japanske sprøstekte tempura av grønnsaker, sammen med Kikkoman sin ponzu sitron soysaus, som har smak og balanse av det salte, søte og syrlige aromaer. En liten skvett av denne sausen løfter og tilfører gode aromaer og friskhet til maten, og kan brukes til all slags mat, som salater, marinering, fisk, kjøtt eller veganske produkter, da sausen inneholder ingen animalske produkter.

Ingredients til 4 porsjoner som smårett

 • GRØNNSAKER
 • 200 g lilla søtpotet

 • 200 g asiatisk søtpotet

 • 100 gresskar

 • 100 g brokkoli i buketter

 • 50 g straw mushroom (eller andre sopp)

 • TEMPURA RØRE
 • 2 dl kaldt vann

 • 150 g hvetemel

 • 1 1/2 ss nøytral olje

 • 3/4 ts bakepulver

 • 1/4 ts salt

 • TILBEHØR
 • Kikkoman ponzu sitron soyasaus

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Start med å blande sammen tempura røren i en bolle med en visk slik at du får en jevn og fin røre.
 2. Alle grønnsakene kan deles i skiver på ca. 0,5 cm tykke, og brokkoli og soppen i buketter. Les gjerne tips nederst om alternativer.
 3. Varm olje på middels høy varme. Sjekk om oljen er klar ved å dryppe litt røre i oljen. Flyter røren opp fortløpende, kan vi starte med stekingen.
 4. Dypp en og en grønnsak i røren, løft opp og la det renne litt av seg slik at du får et tynt lag med røre. Legges oppi oljen og repeter etter hvor mange du får plass til i pannen. Stekes i noen minutter mens du snur jevnlig til gyllenbrune og sprø. Taes ut av oljen til avrenning på en rist med kjøkkenpapir over. Merk at soppen har mye fuktighet i seg og tar litt lengre tid for å få sprøe.
 5. Jeg hadde litt røre igjen nok til rundt 4 scampi, og brukte denne fremgangsmåten til å lage noen ekstra.
 6. Det beste med ha Ponzu sitron soyasaus stående hjemme, er at du slipper å bruke tid på å blande sammen ingredienser til en god dipp. Her er det bare å helle sausen over på serveringsskåler, og nyte tempuraen mens de er varme.

TIPS:

 • Lilla søtpotet, asiatisk søtpotet og straw mushroom kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Du kan fint bruke vanlig søtpotet, potet og andre typer sopp til denne oppskriften også. Andre grønnsaker som squash, gulrøtter, aspargus og lignende passer også godt til tempura.
 • Ønsker du f.eks, mer tempura scampi, kan du justere mengden ned på andre grønnsaker. Her er det også fritt frem hvor mye av hver grønnsak du ønsker.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*