Spicy Sriracha Chicken

Annonse Go-Tan

En farlig god hverdagsrett på maks 30 minutter! Denne sticky og finger-lickin-good sausen lager du med Go-Tan sin sterke Sriracha, som også har vært Norges mest solgte chilisaus de siste årene. Srirachasausen er laget etter Go-Tan’s egen familieoppskrift, som har røtter i Indonesia. Sriracha er blant de faste sausene vi alltid har stående hjemme. Vi bruker den ofte i nudelsupper som pho eller for å spice opp stekt ris, dumplings, bao osv. Sausen passer også godt til andre ikke asiatiske retter som f.eks. omeletter, sandwich, gryter, pizza og salater.

Med Sriracha som hovedingrediens i denne enkle sausen, får du en nydelig balanse mellom det salte, søte, litt syrlige og passe spicy. For dere som som ofte bruker min sesame chicken oppskrift, får du ganske like smaker i denne oppskriften, med fordelen er at du slipper mange ingredienser, da Sriracha allerede gir dybde og balanse i sausen 🙂

Ingredienser for 4 porsjoner

 • KYLLING
 • 600 g lårfilet/overlår av kylling

 • 3 ss maisenna

 • 2 ss olje

 • SAUS
 • 2 fedd hakket hvitløk

 • 3 ss soyasaus

 • 2 ss Gotan Sriracha

 • 2 ss flytende honning

 • 1 ss sesamolje

 • ANNET
 • Kokt ris

 • Kokt brokkoli eller andre grønnsaker

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Del hvert lårfilet i spisestore biter på ca. 4×4 cm. Bruker du overlår kan du filetere bort beinet først. Varm 2 ss olje i en stekepanne på middels høy varme.
 2. Vend deretter kjøttet inn med maisenna. Når oljen er varm, sprer du den panerte kyllingen jevnt utover pannen. Stekes i ca. 3 – 4 min på hver side, eller til gjennomstekte.
 3. I mellomtiden kan du koke/dampe/steke grønnsakene du ønsker å bruke. Bland også sammen sausen. Her kan du tilsette mer Sriracha om du ønsker, men 2 ss passer godt for oss. Den ukokte sausen har en sterkere og skarpere smak, men runders seg av og blir balansert når vi vender inn med kyllingen. PS! Jeg bruker alltid måleskjeer for konkrete mål.
 4. Når kjøttet er ferdigstekte, tilsett du sausen og blander alt godt sammen, slik at sausen trekker seg inn. Merk at dersom du bruker overlår med skinn, kan det gi fra seg mye olje, og du kan sile ut oljen før du tilsetter sausen om ønskelig. Dryss over med litt ristede sesamfrø og hakket vårløk. Serveres med ris og brokkoli eller andre grønnsaker til.

TIPS:

 • Go-Tan Sriracha kan kjøpes fra de fleste dagligvare forretninger.
 • Vi foretrekker overlår eller lårfilet av kylling for den møre konsistensen, men du kan også fint bruke bryst.
 • Andre grønnsaker som også kan anbefales er salat, agurk, tomater, blomkål, sukkererter, asparges, brokkolini, pak choy, sopp og lignende.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*