Sashimi Salat Med Crispy Wonton Chips

Annonse; Kikkoman

I dag deler jeg en lekker sashimi salat med crispy wontons chips på maks 20 min! Denne retten passer godt som forrett eller en frisk siderett. Med Kikkoman sin ponzu sitron soyasaus, får du den velbalanserte og friske smaken som løfter alle type salater. Det beste med å ha denne klart hjemme, er at du slipper å bruke tid på å lage eller lete etter gode sauser, da den er utrolig anvendelig til mange ulike retter.

Sausen har smak og balanse av det salte, søte og syrlige aromaer. En liten skvett av denne sausen løfter og tilfører gode aromaer og friskhet til maten, og kan brukes til all slags mat, som salater, marinering, fisk, kjøtt eller veganske produkter, da sausen inneholder ingen animalske produkter.

Ingredienser

 • SASHIMI SALAT
 • 200 g laks av sushi kvalitet

 • 5 ss granateple

 • 2 ss hakket rødløk

 • 1 mango i terninger

 • 1 hakket vårløk/1 bunte hakket koriander

 • 1/2 avokado i terninger

 • ANNET
 • Kikkoman sitron ponzu soyasaus

 • 8-10 wonton ark

 • Ristede sesamfrø

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Start å dele wonton arkene i to slik at du får trekanter. Varm ca. 2 cm dyp olje på middels høy varme, i en liten kjele eller større panne om du har lyst til å steke flere av gangen.
 2. Når oljen er varm, legger du noen få wonton ark oppi av gangen. Etter noen sekunder vil den ene siden få lys farge, snu om i noen sekunder til, til arkene akkurat får gyllenbrun farge. Ta ut til avrenning over en rist. Pass godt på å ikke oversteke disse for å unngå bitter smak.
 3. Deretter kan du dele laksen i små terninger og bland sammen med frukt og grønnsakene til salaten i en bolle. Tilsett ønsket mengde med Kikkoman sin ponzu sitron soyasaus, etter hvor mye smak du ønsker.
 4. Bland godt sammen og legges over de sprø wonton chipsene rett før servering. Du kan også servere salaten og chipsene hver for seg, så topper man slik man ønsker ved bordet.

TIPS:

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*