Crispy Nori-Rispapir Chips

Da jeg la ut disse tidligere denne uken på Instagram stories, stormet det inn med forespørsler om oppskriften på hvordan man kunne lage disse sprø herlighetene 🙂 Disse må være de enkleste chipsene jeg noen gang har laget, som kreves kun tre ingredienser; rispapir, nori-ark og olje til frityrsteking. I tillegg kan du også drysse på med litt salt eller andre krydere for å smaksette slik du ønsker. Disse ble en stor hit hjemme hos oss, og håper dere vil teste 🙂

Ingredienser

  • 4 nori ark

  • 4 rispapir

  • Raps eller frityrolje til steking

  • Salt eller andre chips-kryddere (valgfritt)

FREMGANGSMÅTE:

  1. Hvert ark vi lager gir deg 6 biter chips, så her kan du justere mengdene selv. Her bruker jeg firkantede rispapir som kan kjøpes fra asiatiske matbutikker sammen med nori ark. Bruker du runde rispapir, kan du gjerne klippe nori arkene runde for å tilpasse formen.
  2. Ha lunkent vann i en bolle og dipp rispapiret inn i maks 3 sekunder. Løft opp så vannet renner av og legg over på et fjøl. Legg nori arket over og stryk godt slik at arkene klistrer seg sammen.
  3. Legg arkene over på en rist og la de luft tørkes til harde og solide i minst 3 timer (etter romtemperaturen). Du skal kunne høre en hard knekk når du knekker litt av kanten. Du kan fint også lage disse kvelden før eller noen dager i forveien. Disse kan oppbevares i lufttette krukker eller poser lenge.
  4. Når arkene er blitt helt harde, klipper hvert ark du opp i seks like store biter. Varm ca. 3 cm høy olje i en kjele eller stekepanne på middels høy varme. Oljen skal bli varm uten å ryke, og du kan sjekke om den er klar ved å legge en liten bit av arket oppi. Flyter den opp forløpende og bobler rundt, er oljen klar.
  5. Legg maks 4 biter oppi av gangen med rispapir siden ned. De skal puffe opp fortløpende, og du kan løfte de opp fra oljen med en gang. Ikke stek noe lengre eller til brune, da det fører til en bitter smak.
  6. La de renne av på kjøkkenpapir. Da er det bare å nyte disse slik, eller drysse på med litt salt eller andre chips kryddere.

Ha en riktig fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*