Thai Mango Salat Med Biff

Kan vi friste med en frisk thai mango salat med biff og herlige grønnsaker? Denne kan serveres både som siderett eller hovedrett, og gjerne sammen med ris, sticky rice eller risnudler. En enkel hverdagsrett eller noe å kose seg med i helgene 🙂

Ingredienser for 3-4 posrjoner

  • BIFF MARINADE
  • 400 g entrecote

  • 1 fed hakket hvitløk

  • 2 ss østerssaus

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ts sesamolje

  • 1 ts sort kvernet pepper

  • 2 ss olje til steking

  • SAUS
  • 4 ss fiskesaus

  • 3 ss sukker

  • 1 fed hakket hvitløk

  • 1 lime eller mer

  • GRØNNSAKER
  • 1 pk crispy salat (eller andre typer)

  • 1 pk kinesisk selleri (chun kai – les tips)

  • 1-2 thai chili

  • 1 tomat i båter

  • 1 mango i skiver

  • 1/2 agurk i skiver

  • 1/2 rødløk i skiver

  • Knuste peanøtter

  • ANNET
  • Kokt ris/sticky rice/risnudler

FREMGANGSMÅTE:

  1. Del biffen opp i spisestore strimler. Marineres i minst 15 min eller kvelden før.
  2. Forbered grønnsakene og bland sammen sausen til salaten. Her bruker jeg fiskesausen Chin Su, som er mild og god i smaken. Bruker du andre merker kan du smake til med mengden.
  3. Varm olje på middels høy varme og legg biffen oppi når pannen er ordentlig varm. Spre kjøttet jevnt utover pannen slik at du får en fin og karamellisert skorpe, uten å blande for mye. Snu om på andre siden og tilpass steketiden selv.
  4. Ha biffen, grønnsakene og sausen i en bolle. Tilsett sausen og bland alt godt sammen. Dryss gjerne på med litt ristede og knuste peanøtter ved servering og nytes sammen med ris/sticky rice eller risnudler.

TIPS:

  • Kinesisk selleri kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Denne gir retten en god aroma og smak. Det går enten an å sløyfe eller bruke andre urter som f.eks. mynte i stedet, men da bør du ha mer agurk eller salat i blandingen.
  • Kan fint også bruke kylling, tofu eller sjømat.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*