Mongolian Beef

Denne retten består av tynne skiver av biff med en lett sprø panering, velbalansert saus av det salte og søte, sammen med enkle grønnsaker. Det finnes utallige av gode versjoner av denne retten, og her har jeg laget en enkel, rask og god versjon slik vi foretrekker den her hjemme. Selv med navnet, har denne retten ingen relasjoner med det mongolske kjøkkenet, og heller smaker fra det kinesiske, og ikke minst en kjent take-away rett i Amerika.

Her har jeg brukt mørbrad, da jeg ikke fant flankebiff som vanligvis brukes til denne oppskriften. Begge alternativene funker like bra.

Ingredienser foR 4 porsjoner

 • MARINADE
 • 600 g mørbrad/flankebiff

 • 4-5 ss maisenna

 • 1/2 ts salt

 • 1/4 ts pepper

 • GRØNNSAKER
 • 2 grovhakket vårløk

 • 1 paprika i tynne skiver

 • 1 gulrot i tynne skiver

 • 1 løk i tynne skiver

 • 1 fedd hakket hvitløk

 • 1 ts revet ingefær

 • SAUS
 • 1 dl varmt vann

 • 1 dl lys soyasaus (les tips)

 • 3-4 ss brunt sukker

 • ANNET
 • Raps eller nøytral olje

 • Kokt ris

FREMGANGSMÅTE:
PS! For step-by-step video, sjekk @alt_asiatisk høydepunkter på Instagram!

 1. Forbered alle grønnsakene og bland sammen sausen. Smak til etter hvor søtt du ønsker retten. Hvitt sukker funker også fint, men brunt sukker gir mer den karamelliserte smaken vi ønsker her.
 2. Del biffen i maks 0,5 cm tykke biter. Jeg liker å dele opp litt store biter, slik at det tar kortere tid å steke opp alle. Deretter klipper jeg opp i mindre spisestore biter før jeg blander med sausen i trinn 4.
 3. Legg biffen i en bolle og bland salt og pepper. Ha maisenna i en bolle og dipp en og en bit av biffen oppi og børst vekk så du ikke får et veldig tykk lag rundt. Du kan også blande maisenna rett oppi bollen, men jeg syns denne metoden gir en jevnere panering rundt kjøttet.
 4. Varm opp olje i en panne som er minst 1 cm dyp mot kanten. På middels høy varme legger du en og en bit med biff jevnt utover pannen, gjerne 1/3 til halvparten av kjøttet er hvor mye plass du har, og steker i ca. 1 min på hver side, så paneringen blir sprø og god. Her anbefales det å bruke en kjele eller stekepanne med høy kant, da det kan sprute fra oljen. Ta kjøttet ut til avrenning og stek det resterende mens du klipper opp i spisestore biter hvis du har brukt tipset i trinn 1.
 5. Varm 2 ss olje på middels høy varme og fres hvitløk og ingefær sammen til gyllen. Tilsett sausen og la den koke i 4-5 minutter. Ha biffen og grønnsakene oppi og blandes godt i 4-6 minutter til (jeg bruker en wokpanne med smal bunn, så tiden kan variere etter hvilken panne du bruker), til du ser at sausen har lagt seg godt over kjøttet. Dryss over med hakket vårløk, så er denne klar til å serveres med ris.

TIPS:

 • Lys soyasaus jeg bruker er fra merket Lee Kum Kee og kan kjøpes fra asiatiske matbutikker. Den er tilnærmet lik vanlige soyasaus (utenom Kikkoman som er veldig konsentrert og salt).
 • Bruk gjerne flankebiff om du finner det, eller mørbrad som jeg har gjort om det ikke er tilgjengelig.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*