Kylling Wok Med Garlic Sprout

Her om dagen fant vi en pakke med «garlic sprout» fra en asiatisk matbutikk som vi bare måtte kjøpe med oss hjem. De var grønne, ferske og virket utrolig sprø og gode ut. Resultatet skuffet virkelig ikke da vi stekte opp i wok. Disse har en behagelig og mild hvitløkssmak når du steker opp, og tilføyer en frisk og sprø konsistens. Sammen med kylling, sopp og en aroamtisk saus som du lager på 20 min, var denne helt perfekt sammen med ris hjemme hos oss.

Ingredienser for 4 porsjoner

  • KYLLING MARINADE
  • 2 kyllingbryst (ca.500 g)

  • 1 ss vann

  • 1 ss maisenna

  • 1 ss østerssaus

  • 1 ss olje

  • GRØNNSAKER
  • 400 g garlic sprout

  • 200 g sjampingjong

  • 1 hakket sjalottløk

  • 1 fedd hakket hvitløk

  • 1 ts revet ingefær

  • 1 hakket chili (kan sløyfes for mild versjon)

  • SAUS
  • 2 ss lys soyasaus

  • 1 ss mørk soyasaus

  • 1 ss østerssaus

  • 1 ss sukker

  • 1 ss sesamolje

  • 1/2 ts svart pepper

  • 1/2 ts salt

  • ANNET
  • Olje til steking

  • Kokt ris

FREMGANGSMÅTE:

  1. Del kyllingen i spisestore biter på rundt 2×1 i tykkelse. Marineres i en bolle i ca. 10 min mens du blander saus og forbereder grønnsakene.
  2. Garlic sprouts skal deles i ca. 4 cm lange biter. Vi bruker bare den delen der det er sprø. Soppen skal deles i skiver.
  3. Varm en panne på middels høy varme og tilsett 2 ss olje. Fres sjalottløk, hvitløk, ingefær og evt. chili sammen om du ønsker spicy. Når grønnsakene har fått en gyllen farge, tilsetter du kyllingen.
  4. Stekes i noen minutter til du får en stekeskorpe og kyllingen er nesten gjennomstekt. Taes ut på en fat.
  5. Varm opp 2 ss til med olje på middels høy varme og stek garlic sprout og sopp sammen i ca. 2 minutter. Ha tilbake kyllingen og hell sausen oppi. Stekes i ca. 2-3 minutter til slik at sausen trekker seg inn og kyllingen blir helt gjennomstekt. Serveres med ris.

TIPS:

  • Her ønsker vi garlic sprout i sentrum. Ønsker du mer kylling og minde garlic sprout kan du også tilpasse slik du ønsker.
  • Garlic sprout kan kjøpes fra diverse asiatiske matbutikker. Finner du ikke denne, kan andre grønnsaker som brokkolini, brokkoli, paprika, bambus og lignende også brukes.

Ha en fin dag,
Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*