Kylling Gongbao

En klassiker fra Sichuan-provinsen i Kina som jeg lenge har spart ekslusivt i boka mi 🙂 Denne lages på 20 minutter, og er spicy, stappet med aroamtiske krydder og garantert mye enklere enn du tror. Det finnes uttalige gode versjoner av denne, og min favoritt element i denne retten er den sterke og sticky sausen legger seg fint over det møre kjøttet. Helt nydelig med ris og kan såklart også lages non-spicy.

Boka mi kan bestilles HER på maks rabatt nå 🙂

Ingredienser for 3-4 porsjoner

  • KYLLING MARINADE
  • 2 stk store kylling bryst (500 g)

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss maisenna

  • 1 ts Shaoxing vin (kan sløyfes helt eller erstattes med sake)

  • SAUS
  • 2 ss soyasaus

  • 1 1/2 ss black vinegar/ Chinkiang-eddik

  • 1 ss vann

  • 1 ss sukker

  • 1 ts mørk soyasaus

  • 1 ts maisenna

  • ANNET
  • 100 g ristede peanøtter (usaltet og gjerne hele)

  • 10-20 tørkede chilier

  • 3 fedd grovhakket hvitløk

  • 2 vårløk i biter

  • 2 ts revet ingefær

  • 1 ts Sichuan-pepper

  • Kokt ris

FREMGANGSMÅTE

  1. Del kyllingen opp i terninger på ca. 2 x 2cm, slik at de blir raskt gjennomstekte. Bland marinaden og la stå i noen minutter mens du forbereder resten av ingrediensene.
  2. Bland sausen. Med chiliene kan du beholde frøene hvis du vil ha retten ekstra sterk. Alternativet er å kutte litt på toppen av chiliene og klemme ut frøene.
  3. Varm en stekepanne med olje på høy varme. Fres tørket chili og Sichuan-pepper i ca. 1 minutt.
  4. Tilsett kyllingen og stek den i 4–5 minutter til den er nesten gjennomstekt. Tilsett deretter hvitløk, ingefær, vårløk og ristede peanøtter, og stek den i 2 minutter til.
  5. Hell sausen over, blant godt og la alt putre på lav varme i 1–2 minutter før retten serveres med kokt ris.

TIPS

  • Du kan bruke alle typer tørket chili i denne retten. Hvis du bruker store chilier, kan de gjerne deles opp før steking. Da er det også lettere å ta ut frøene ved å rulle chilien på benken, kappe av enden med stilken og drysse dem ut.
  • Sichuan pepper kan også kjøpes fra asiatiske matbutikker.
  • Shaoxing vin er ikke alltid enkelt å få tak i og jeg kjøpte min i utlandet. Diverse vinmopoloer kan ha dette eller bestilles inn, men det går også helt fint å sløyfe da mengden er såpass liten.
  • Jeg bruker soysauser (light og dark soysauce), fra merket Lee Kum Kee i denne retten. Bruker du f.eks. Kikkoman som er saltere bør du smake til.

Klem TuTu

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*